More


  Aproape 15 milioane de lei în plus pentru Spitalul Județean Satu Mare

  - Advertisement -

  Consilierii județeni sătmăreni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de joi, 14 ianuarie, alocarea a aproape 15 milioane de lei pentru spitalul județean. Tot cu aceeași ocazie, aleșii județului au aprobat și sumele necesare pentru un proiect derulșat de DGASPC Satu Mare.

  Fonduri suplimentare pentru Spitalul Județean
  Fondurile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare au fost suplimentate cu 14,9 milioane de lei. Aceste resurse provin din fondurile primite pe anul 2020 din contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare și Direcția pentru Sănătate Publică Satu Mare, banii fiind destinați cheltuielilor de funcționare și cheltuielilor de personal.
  Fondurile au fost aprobate de consilierii județeni, în ședință extraordinară, prin proiectul de rectificare a bugetului consolidat al județului Satu Mare pe anul 2020.

  Serviciile sociale pentru persoanele cu dizabilități, dezvoltate
  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a pregătit un proiect numit „APT – Alternative pentru tine”, care are drept scop înființarea unui centru social de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, în municipiul Carei. Centrul de zi va asigura accesul persoanelor cu dizabilități la găzduire, îngrijire personală, servicii medicale, terapii de recuperare, servicii specializate în funcție de nevoile specifice ale acestora. Va fi asigurată astfel o creștere a calității vieții persoanelor cu dizabilități neinstituționalizate și prevenirea instituționalizării acestora.
  Proiectul are o valoare totală 1.236.523,05 lei. Contribuția DGASPC Satu Mare este de 684.523,05 lei, restul sumei fiind suportată din fonduri guvernamentale prin Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate”.
  Proiectul, acordul de parteneriat cu Primăria Carei și cheltuielile necesare implementării acestuia, au fost aprobate de consilierii județeni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img