More


  Bătrân, JEFUIT de doi TINERI în PROPRIA CASĂ

  - Advertisement -

  La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tășnad au identificat doi tineri, de 16 și 19 de ani, din  Săuca și Tășnad, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat dintr-o locuință din localitatea Săuca.

  Din cercetări a reieșit că, în data de 14.01.2021, în jurul orei 15.00, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în locuința unui bărbat de 62 de ani, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 700 de lei.

  Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

  Recomandări prevenire furturi din locuințe

  Montaţi încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă, precum şi alte locuri)!

  Luaţi măsuri de iluminare a gospodăriei dumneavoastră pe timpul nopţii!
  La plecarea de la domiciliu închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!

  Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui!

  Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii!

  Dacă alegeţi să montaţi un sistem de alarmare în interiorul locuinţei dumneavoastră, contactaţi firme specializate în acest domeniu!

  Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pentru o perioada de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze periodic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră!

  Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior!

  Nu lăsaţi în curte scări şi diverse unelte, acestea putând facilita accesul prin escaladare, precum şi distrugerea sistemelor de închidere!

  Dacă locuiţi la parterul blocului, este indicat să vă montaţi grilaje la geamuri!

  Este recomandat să ţineţi uşa de la intrare încuiată şi când sunteţi acasă!

  Foarte binevenită este montarea unui interfon, dar şi aici cu unele precizări. Nu permiteţi accesul în bloc la tot felul de persoane care spun că sunt de la poştă, cu fluturaşi publicitari etc.!

  Copiii trebuie învăţaţi ca în niciun caz să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute!

  Nu lăsaţi bilete în uşă atunci când sunteţi plecaţi de acasă!

  În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă!

  Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în bloc, pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori!

  Nu daţi curs întâlnirilor propuse telefonic de persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Un astfel de pretext constituie o modalitate de a vă face să părăsiţi locuinţa care între timp poate fi spartă!

  Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img