More


  Codul Rutier, CĂLCAT ÎN PICIOARE de unii șoferi sătmăreni

  =

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în acest weekend, o serie de activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale.

  Astfel, în perioada 8 – 10 ianuarie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 93 400 de lei.

  De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 27 conducători auto, astfel:

  ⦁ 13 șoferi, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
  ⦁ 2 dintre aceștia au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
  ⦁ 10 șoferi a fost depistați de polițiști sub influența băuturilor alcoolice, având concentrații alcoolice între 0,03 mg/l și 0,32 mg/l, alcool pur în aerul expirat;
  ⦁ alte 2 permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru diverse abateri la regimul rutier.

  Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

  Cu ocazia activităților specifice, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș, au depistat în data de 08.01.2021, în jurul orei 18.00, un tânăr de 21 ani, din localitatea Negrești Oaș, care conducea un autoturism pe strada Băilor, din localitatea Vama, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule de drumurile publice.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permisul de conducere suspendat .

  l

  La data 10 ianuarie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au depistat în P-ța Libertății, din municipiul Satu Mare, un tânăr de 29 de ani, din localitatea Amați, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

  Astfel, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru determinarea cu exactitate a alcoolemiei.

  În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img