More


  Cu sania pe pârtiile artificiale

  - Advertisement -

     Ar fi păcat să nu pigmentez acest caleidoscop al sporturilor de iarnă cu un sport cu participare românească. Cum biatlon nu vom avea decât săptămâna viitoare (veți vedea că și acolo românii sunt cam de împrumut) am ales competițiile de sanie.

  Chiar dacă cel mai bine clasat sănior român în competițiile de Cupă Mondială a fost absent (Strămăturaru oprită de teste), dublul secundar românesc s-a răsturnat la Turneul Națiunilor (are rol de calificări pentru competiția principală), iar Curmei nu a ocupat un loc calificabil în Cupa Națiunilor, tot am avut două sănii în clasamentele finale.

  Valentin Crețu, în cădere față de rezultatele sale de anul trecut, a obținut doar locul 28 din cele 32 de sănii care au luat startul (una din ele, cea a favoritului David Gleirscher, s-a răsturnat și nu a terminat cursa). Podiumul a fost ocupat de nemții Felix Loch și Johannes (de unde știu eu prenumele ăsta?) Ludwig care l-au încadrat (în clasament nu și pe podium) pe rusul Roman Repilov. În clasamentul general, după șapte probe conduce Loch cu 655 de puncte, urmat de Ludwig cu 420 de puncte și italianul Dominik Fischnaller cu 391 puncte. Crețu se află pe locul 34 cu doar 38 de puncte dar trebuie ținut cont că nu a participat decât la trei curse (necalificându-se în cursele de sprint și absentând din două locații datorită testelor COVID). Königsee (Lacul Regilor) gazda din week-end a fost a cincea locație după Innsbruck (+ sprint), Altenberg (Muntele vechi), Oberhof (Curtea Superioară) și Winterdorf (+ sprint, Satul Iernii).

  La fete nemțoaicele Natalie Geisenberger, Julia Taubitz și Dajana Eitberger ocupă podiumul în clasamentul general cu 595, 591 și 455 puncte. Raluca Strămăturaru cu 73 de puncte ocupă locul 26 dar trebuie ținut cont că nu a participat decât în două locații (Innsbruck și Winterdorf). Partea interesantă a clasamentului general este locul doi ocupat în toate cele șapte curse de până acum (cinci normale plus două sprinturi) de Geisenberger. La Königsee a fost încadrată de Taubitz și austriaca Madeleine Egle.

  La dublu (nu există dublu fete) la Königsee au fost pe podium cuplurile germane Eggert/Benecken, Wendl/Arlt și cel austriac Steu/Koller. În clasamentul general ordinea e puțin schimbată Steu (586p), Eggert (566p) și Wendl (463p). Echipajul românesc Mircea Răzvan Turea/Sebastian Motzca s-a clasat pe locul 22 (penultimul) la Königsee (din 25 de echipaje care au luat startul doar 23 au terminat) și la general ocupă locul 23 cu 61 de puncte (trei participări).

  Acolo unde nu se dispută sprinturi are loc o cursă inedită în care fiecare țară participă cu câte o sanie feminină, una masculină și cea de dublu timpul acestora cumulându-se. La Königsee România a ocupat locul 11 din 12 care au luat startul (una nu a terminat) în componența Cezara Alexandra Curmei, Crețu și Turea/Motzca. La general România ocupă locul 10 din 13 cu două participări. În urma noastră se află Statele Unite, Canada (ambele cu o participare) și Republica Cehă. Competiția a fost câștigată surprinzător de Austria urmată de Germania și Rusia.

  G. Ruia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img