More


  După pesta porcină, suntem în pericol de gripă aviară

  - Advertisement -

  Mai multe țări din Uniunea Europeană continuă să notifice apariția unor noi focare de Influență Aviară, cu subtipul H5N8, în exploatații de pe teritoriul lor, în care se află păsări de curte sau alte păsări captive, se arată într-o informare a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

  Virusul Influenței Aviare, subtipul H5N8, continuă să fie depistat la un număr mare de păsări sălbatice din Olanda, Germania, Danemarca, Irlanda, Belgia, Franța, Suedia, Croația, Anglia și Polonia. În aceste state au fost depistate și confirmate noi focare de Influenta Aviară, H5N8, în exploatații în care se cresc păsări de curte sau alte păsări crescute în captivitate.

  Focarul, cu subtipul H5N8, depistat de Autoritatea Veterinară din Ucraina, are o importanță majoră și pentru țara noastră, având în vedere culoarele de migrație ale păsărilor sălbatice, care ne străbat arealul în direcția biosferei Delta Dunării, anunță DSVSA Satu Mare.
  ”Atenționăm toți crescătorii de păsări din județ, atât cei care dețin exploatații profesionale avicole cât și crescătorii de păsări particulari, să-și înăsprească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin. În același timp rugăm toți cetățenii județului Satu Mare să anunțe imediat la DSVSA Satu Mare și /sau Inspectoratul Județean de Poliție, comerțul ilicit cu porci vii / purcei, păsări vii, cu carne sau produse din carne provenite de la aceste specii, efectuate cu și din autovehicule, indiferent de numerele de înmatriculare ale acestora”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img