More


  E clar…Școala rămâne în mediul online până la 7 februarie. Care e propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

  - Advertisement -

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus ca unitățile de învățământ să rămână închise până luna viitoare, 7 februarie, cursurile desfășurându-se în continuare online.

  Hotărârea CNSU a fost adoptată în ședința de vineri și este motivată de ”persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”.

  Totodată a fost actualizată componența Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

  HOTĂRÂRE:

  Art.1 – Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020.

  Art.2 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

  Art.3 – Se aprobă modificarea componenței Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform prevederilor anexei nr. 2.

  Art.4 – Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei, nr. 3.

  Art.5 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 4, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

  Art.6 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img