More


  Jessie Diggins (SUA) și Alexander Bolșunov (Rusia) învingători în „Tour de Ski”

  - Advertisement -

     Competiția de schi fond „Tour de ski” are din ce în ce mai mult un „vino-n-coace” prin modul ei osebit și antrenant de disputare. Cele 10 zile de competiții desfășurate în trei localități Val Müstair (Elveția), Toblach și Val di Fiemme (ambele Italia) au conținut opt probe feminine și tot atâtea masculine.

  La fete a pornit în trombă Linn Svahn (Suedia) care a câștigat primele două probe, un sprint și un start în masă de 10km clasic. Ultima probă de la Val Müstair (Valea celor ce au nevoie de aer – frumoasă denumire, nu?), o urmărire pe 10km în stil liber, i-a revenit nordamericancei Diggins. La Toblach (Dobbiaco în italiana) s-au impus Diggins (10km stil liber cu start consecutiv) și Iulia Stupac (Rusia, 10km clasic, urmărire). În fine,  la Val di Fiemme (Valea filmului), Natalia Nepraieva (Rusia, 10km clasic cu start în masă), Svahn (sprint) și Ebba Anderson  (Suedia, 10km liber, cu start în masă și sosire în cățărare) au fost ultimele câștigătoare de probe, dar rezultatele bune ale americancei Jessie Diggins în fiecare din aceste probe au dus-o în final în fruntea clasamentului general, urmată de Stupac și Andersson.

  La băieți, Bolșunov a dominat autoritar competiția câștigând cinci din cele opt probe (toate probele pe 15km indiferent de stil sau start), lăsând adversarilor doar cele două probe de sprint (Federico Pellegrino – Italia, la Val Müstair și Oskar Svensson – Suedia, la Val di Fiemme) și cea de 10km cu start în bloc și sosire în cățărare (Denis Spițov – Rusia, la Val di Fiemme). La general rusul a fost urmat de francezul Maurice Manificat (la peste trei minute și jumătate, record al competiției din acest punct de vedere) și Spițov.

  G. Ruia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img