More


  MÂNDRIE pentru SĂTMĂRENI. Cea mai SPECTACULOASĂ mașină DACIA, CREATĂ de un SĂTMĂREAN

  - Advertisement -

  Centrul de design al Renault de la Bucureşti este responsabil de conceptul Dacia Bigster, iar creatorul său este nimeni altcineva decât sătmăreanul Victor Sfiazof, cel care în urmă cu mai bine de şase ani desena schiţa modelului Renault Kadjar, unul dintre cele mai vândute modele ale constructorului francez, scrie ZF.ro.

  „Victor Sfiazof e un designer excelent. El lucrează în cadrul biroului din România. Avem la Dacia designeri foarte talentaţi la Dacia“, a spus Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

  Născut şi crescut la Satu Mare, acolo unde se agaţă harta în cui, designerul a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca, iar abia apoi a venit în Capitală. Aici s-a legat relaţia sa cu producătorul auto Renault şi cu modelul Kadjar.

  Românul a început să deseneze maşini de pe băncile şcolii, iar la Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum el voia să fie designer auto, „meserie“ aproape necunoscută pe piaţa locală. Nu după mulţi ani de la acel moment, în 2015, Victor Sfiazof a luat prin surprindere industria auto după ce şi-a pus semnătura pe Renault Kadjar, crossoverul pe care pariază constructorul francez revenirea în segment. Visul său a devenit realitate.

  În 2015 într-un interviu pentru ZF Victor Sfiazof declara că a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti şi am fost selectat pentru un internship deoarece în România nu existau atunci cursuri pentru design auto.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img