More


  Ministerul Sănătății: Controale și eventuale SANCȚIUNI la centrele de vaccinare unde unele persoane au sărit peste rând

  - Advertisement -

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat controale în cadrul centrelor de vaccinare, dar și sancțiuni, după ce mai multe persoane eligibile în etapa a treia au fost vaccinate între 15 și 23 ianuarie. Acesta a mai adăugat faptul că este conștient că la momentul actual există mai puține doze de vaccin decât ar fi nevoie.

  Vlad Voiculescu a spus, miercuri, că procesul vaccinării trebuie să fie transparentizat.

  „Prima dată am descoperit că, între 15 şi 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Ştim că în momentul acesta avem mai puţine doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esenţial ca autorităţile să nu rămână pasive la inechităţi”, a spus ministrul.

  Trebuie protejaţi cei vulnerabili, astfel că se vor face echipe mixte care vor verifica cum stau lucrurile de fapt în centrele de vaccinare.

  „E clar că România în acest moment nu poate fi un sat fără câini, ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni. Trebuie verificat dacă strategia adoptată este respectată în centrele de vaccinare”, a adăugat Voiculescu, afirmând că în acest moment coordonatorii centrelor de vaccinare pot primi cercetare disciplinară.

  „Imediat vom putea vorbi de sancţiuni adoptate de Guvern”, a spus ministrul Sănătăţii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img