More


  O nouă sondă forată la Moftin

  - Advertisement -
  Blue and yellow pump jack above an oil well surrounded by electricity poles and protected with a fence, in bright daylight, in Summer, near Mol gas station – Ploiesti city, Romania.

  Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, a început să foreze o nouă sondă, Moftinu-1008, în apropierea centralei de la Moftin. Puțul va fi săpat la o adâncime de 1.000 de metri și, potrivit estimărilor, va intersecta trei formațiuni de nisip cu depozite dovedite de gaze și două alte formațiuni încă netestate, potrivit Profit.ro
  Dacă va avea succes, sonda va fi conectată la centrala de gaze de la Moftin prin intermediul unei conducte de 1,5 kilometri.
  În octombrie anul trecut, ANRM a fost de acord să modifice angajamentul de lucru asumat de Serinus, în vederea forării a două noi sonde de explorare în apropierea centralei de la Moftinu. Tot atunci, Serinus a obținut aprobarea autorităților române pentru prelungirea lucrărilor de explorare la concesiunea din Satu Mare, întrerupte pe fondul pandemiei de Covid-19, mai scriu cei de la Profit.ro.
  Serinus a lansat producția comercială la Moftin în aprilie 2019. În 2019, compania a încheiat un acord cu operatorul sistemului național de transport al țițeiului și condensatului, Conpet, pentru transportul la rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a condensatului extras odată cu gazele naturale de la Moftin. Serinus operează în prezent trei sonde de gaze la concesiunea din Satu Mare: Moftinu-1003, Moftinu-1007 și Moftinu-1004.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img