Managerul Nord Vest TV, Mircea Govor, a continuat luni seara seria dezvăluirilor din politica sătmăreană și a venit cu acuzații grave la adresa președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Acesta s-a arătat deranjat de aroganța lui Pataki, care i-ar fi transmis președintelui PSD, Ionuț Oneț, că-i execută oamenii dacă pesediștii vor continua opoziția dură la adresa UDMR.

„La nivelul județului Satu Mare, guvernarea o are UDMR și PNL. Noi o să fim în opoziție împreună cu PMP. Domnul Pataki se pare că atât a înțeles din ce am vorbit noi lunea trecută, se pare că nu a înţeles ce înseamnă democraţia şi rolul opoziţiei este de a critica puterea.

Mircea Govor se întreabă de unde e exprimarea asta dictatorială de „vă execut pe toți” a președintelui CJ, Pataki Csaba. „Sincer, pe mine m-a șocat. Mai mult ca sigur va ieși și Ionuț într-o conferință de presă și la emisiune să vă confirme cum a decurs discuția. Eu consider că e un șantaj pe față. Eu am spus doar atât că ei au mințit PSD-ul. Nu poți să-l ameninți pe președintele PSD Satu Mare doar pentru că tu crezi că acesta e influențat de „mentorul său”, așa cum m-a numit pe mine Pataki. Probabil se va ajunge la o plângere penală pentru șantaj la adresa lui Pataki Csaba”.

Pataki a amenințat că bagă Supuru în faliment
Mircea Govor a dezvăluit și cum au decurs negocierile și mai apoi numirea, prin vot, a viceprimarului la Supur. Inițial, PNL-ul care are primarul și-a dorit și postul de viceprimar, dar apoi, cu sprijinul PSD, candidatul UDMR a fost validat viceprimar.

„Pataki mi-a zis mie că dacă nu pune PNL-ul omul lui de la UDMR viceprimar, atunci bagă comuna în faliment. E vorba despre situația de la Supur. Unde noi, de la PSD, oricum l-am susținut pe candidatul UDMR, fostul viceprimar, prietenul nostru Berti, și nu era nevoie să vină cu amenințări. Pentru că e vorba de un băiat serios de la Dobra, iar Dobra trebuie să aibă viceprimar, fiind o comunitate importantă… Nu e normal să spui că bagi comuna în faliment dacă nu iese cum îți convine ție. Să ne înţelegem, la Supur e acum primar PNL, dar eu nu pot lăsa să-și bată joc de comuna mea natală Supur, așa cum nu concep să-și bată joc de nicio altă comună din județ”.

Nu e pe tarlaua lui
„Angajații Consiliului Județean nu sunt angajații lui în privat, ci angajații statului care își fac datoria… Nu-i poate schimba sau executa cum vrea el. În Consiliul Județean, 98% din angajați sunt cu concursul luat și e greu să-i execuți. Eu nu mi-am permis niciodată să spun că dau afară pe cineva pentru că-i de la UDMR”, a mai spus Mircea Govor, care a amintit și de alocarea unei sume nesemnificative unei comune condusă de PSD.
”Bătaie de joc la adresa comunei Terebești. I-au dat 20.000 lei… E normal?!”, se întreabă Mircea Govor.

Mircea Govor aşteaptă cu interes reluarea şedinţelor de consiliu judeţean
”Pataki a zis că dacă vrem să facem alianţă românească, asta e o gândire comunistă. Eu n-am comentat dacă UDMR-PCM-FDG au făcut alianță…Dacă ei care vorbesc aceeași limbă s-au aliat mi s-a părut normal, nu am zis că e metodă comunistă… Iar dacă noi vrem alianță românească, nu e bine, e comunism…”, a amintit Mircea Govor care vrea să înștiințeze conducerea centrală a PSD după amenințările cu execuția de la Satu Mare.

Managerul NVTV așteaptă cu interes reluarea ședințelor la Consiliul Județean pentru a face cu adevărat o opoziție dură…

”Abia aștept să se reia ședințele la Consiliul Județean și să merg să asist și eu și să pun întrebări. Cât se pricepe Pataki Csaba, mă pricep și eu și știu exact cum merg lucrurile acolo. Voi fi cu ochii pe ei!”, a fost concluzia lui Mircea Govor.

Emisiunea de luni poate fi urmărită pe pagina de facebook a Nord Vest TV.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here