More


  Primăria Satu Mare continuă să investească în creșele din municipiu

  - Advertisement -

  O altă creşă din municipiu a fost extinsă, pentru a putea primi mai mulţi copii în îngrijire! Direcția de Asistență Socială Satu Mare prin Centrul de Creșe a amenajat o nouă grupă în sediul Creșei ,,Harap Alb”, din cartierul Micro 17. Începând de luni, 18 ianuarie, noua grupă își deschide porțile pentru cei 15 copii care vor beneficia de cele mai bune condiții, fiind supravegheați și îngrijiți de personal specializat.

  ,,Educația reprezintă cea mai sigură investiție într-un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri. Am susținut deschiderea și funcționarea creșelor și pe perioada pandemiei, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, pentru că mulți părinți nu au posibilitatea angajării unei bone și au fost nevoiți se reîntoarcă la muncă,neavând cu cine sa lase copii. Vom continua și în acest an investițiile pentru a putea răspunde la cât mai multe cereri”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
  În prezent sunt înființate 19 grupe de creșe, însă Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială va continua să aloce fonduri pentru extinderea activității creșelor, având în vedere că cererea este tot mai mare de la un an la altul.
  ,,Cererea este mare în continuare, mai ales în această perioadă, când nu s-au putut onora toate cererile din cauza pandemiei, însă și acest lucru se va rezolva pentru că vom putea primi în curând 15 copii în loc de 9 copii, în fiecare grupă, cum era până acum”, a explicat directorul Direcției de Asistență Socialiă Satu Mare, Adrian Bălaj.
  În fiecare grupă sunt admiși cu prioritate copiii a căror părinți nu au nici o altă posibilitate de a-i lăsa pe cei mici în grija unui aparținător. Pe întreg parcursul anului, în situaţia eliberării unor locuri la creşă, în funcţie de punctaj şi numărul de ordine al dosarului, părinţii vor fi contactaţi în vederea ocupării locurilor libere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img