More


  SCHIMBĂRI pe BANDĂ RULANTĂ de DIRECTORI de școli în județ

  - Advertisement -

  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a decis să facă schimbări de directori din pix pe bandă rulantă în județ. Asta nu e tot. Va mai urma un val de schimbări și în toamna acestui an, asta dacă directorii care au scăpat de primul val nu le vine mintea la cap și nu trec la partidul care trebuie.

  Explicațiile conducerii Inspectoratului

  Conducerea Inspctoratului Școlar Județean, prin vocea inspectorului general Anișoara Boitor, spune că nu a schimbat niciun director în județ, nici dânsa, nici consiliile de administrație a școlilor. Este vorba despre expirarea mandatelor de management pentru unii directori, iar pentru o parte dintre ei s-a decis ca acest contract să nu fie prelungit.

  ”Eu nu am schimbat niciun director și nici Consiliul de Administrație. Au fost director de școli cărora le-au exprirat contractul de maangement și confrom articolului 27 din Metodologie, am numit directori în funcție de activitatea pe care au desfășurat-o până acum. La unii dintre acești director le-a fost prelungict contractul, la alții nu”, este explicația dată pentru Gazeta de Nord Vest de inspectorul general, Anișoara Boitor.

  Aproape 30 de directori schimbați

  Astfel, potrivit celor declarate de inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, dintre cei 77 de directori cărora le-au expriat contractul de management, nu a fost prelungit acest contract pentru 14 dintre ei. La aceștia se mai adaugă cei șapte directori de școli care au ieșit la pensie, astfel că în locul lor au fost numiți alți directori de școli.

  Iar la directorii adjuncți nu a fost prelungit contractul de management pentru șapte din cei 26 cărora le expira acest contract.

  Lista solicitată, refuzată

  Deși Gazeta de Nord Vest a solicitat verbal o listă cu directorii șchimbați, inspectorul general a refuzat spunând că nu poate să ofere o astfel de listă, dar a dat asigurări că lista noilor directori va fi reactualizată în cel mai scurt timp pe site-ul Inspectoratului Școlar.

  Mai vine un val de schimbări

  Din câte se pare, există posibiliteatea reală de a urma un nou val de schimbări în toamnă, la finele acestui an școlar, asta după ce va exprira contractul de management a altor directori de școli.

  ”Mai sunt și alți directori care au dat concurs în lunile iulie-a august 2017. Și atunci le expiră contractul de management abia la sfârșitul acestui an școlar”, a explicat Anișoara Boitor.

  Astfel, dacă până atunci ”nu le vine mintea la cap” și ”nu trec la partidul care trebuie”, la toamnă alți directori de școli vor fi schimbați.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img