More


  TRAGEDIE. Incendiu de PROPORȚII la Institutul ”Matei Balș”. Cel puțin 3 oameni AU MURIT, zeci de pacienți au fost EVACUAȚI

  - Advertisement -

  Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în această dimineață. Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri, potrivit StirileProTV.ro.

  Din informațiile de la fața locului, cel puțin trei oameni au murit, iar un rănit este acum în stare de resuscitare.

  ″Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare″, se arată într-o informare a Ministerul Sănătății.

  Toți pacienții au fost deja evacuați, iar acum sunt evaluați într-o primă fază. Patru pacienţi au fost deja transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

  De asemenea, incendiul este sub control încă de la ora 06.00.

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

  “Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

  Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: “Nu, pe probleme de arsuri nu”.

  Se pare că incendiul ar fi început la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

  Potrivit primelor informații, la spital se aflau la ora declanșării incendiului aproximativ 100 de oameni.

  ”Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de cautare și salvare a persoanelor și se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane.” – au transmis autoritățile de la ISU București.
  15 pacienți ai spitalului din Piatra Neamț au murit într-un incendiu declanșat în noiembrie 2020.
  În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs într-un salon ATI al spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică și infectați cu Sars-Cov 2, și-au pierdut viața.

  Câteva zile mai târziu, alți 5 pacienți, scoși din flăcări și fum, au murit.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img