More


  Turneul celor patru trambuline

  - Advertisement -

     Chiar dacă este un sport de iarnă sătmărenii, telespectatorii sătmăreni, se interesează din ce în ce mai mult de Granerud, Stoch, Eisinblicher, Prevc, recordul trambulinei sau telemark. De pe vremea lui Martin Schmitt și Adam Malysz n-am mai auzit atâtea comentarii despre performanțele „Icarilor zburători” cum plastic, dar anacronic, îi denumea un îndrăgit comentator TV.

  Ne-am hotărât să disecăm puțin acest turneu „peste cumpăna anilor” cum spunea un clasic în viață îndepărtat de la microfon. Turneul celor patru trambuline se află în fața ultimei provocări. După Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen și Innsbruck a mai rămas doar Bischofsofen în calea săritorilor.

  Anul acesta nu poate fi vorba despre un câștigător pe toate cele patru trambuline cum a fost Mister 50, supranumele lui Sven Hannawald la începutul mileniului sau, mai recent, Kamil Stoch și Rioiu Kobaiași. Podiumurile din primele două trambuline din acest an conțineau șase nume diferite: Geiger, Stoch, Lindvik la Oberstdorf (Satul Colonelului) și Kubacki, Granerud, Zyla la Garmisch-Patenkirchen (Ținutul Bisericilor Amestecate). În a treia etapă, la Innsbruck (Podul Hanurilor) podiumul era completat de Stoch, Lanisek și Kubacki.

  Înaintea ultimei etape, Bischofsofen (Creuzetul Episcopilor) clasamentul în metri săriți este următorul:

  G. Ruia

  P. S. – Traducerile malițioase, și nu prea, ale denumirilor localităților îmi aparțin  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img