More


  Vaccinul anticovid-19 este concurat de „Ivermectină”?

  - Advertisement -

  Campania de vaccinare a demarat timid, dar încet-încet o parte dintre români au consimțit să li se administreze vaccinul anticovid-19. Din unele relatări ale unor sătmăreni am aflat că efectele secundare ale acestui vaccin au fost minime. Unii spun că nici măcar nu mai simt nici un efect după administrarea vaccinului, alții acuză ușoare dureri ale brațului în zona unde a fost efectuat vaccinul, iar o parte dintre cei vaccinați afirmă că au avut creșteri ușoare a temperaturii corpului, care ulterior au dispărut pe nesimțite. Semnele de întrebare continuă să-i bântuie pe sătmărenii care nu cred încă în efectele preventive ale vaccinului, în timp ce optimiștii susțin că poate peste câteva luni acesta va trebui cumpărat din farmacii la prețuri considerabile, motiv pentru care și-au efectuat vaccinul. Povestea cu implementarea o dată cu vaccinul a unor cipuri a început să se deprecieze și este considerată o invenție nefastă. De asemenea, nu sunt relevante informațiile potrivit cărora acest vaccin va avea efecte secundare în viitor, care vor declanșa anumite forme de cancer. Suspiciunea persistă, iar presa din România alocă spații de emisie consistente specialiștilor în domeniul medicinei, care încearcă să disperseze sau să contracareze multe din prejudecățile care circulă libere, fără restricții, în spațiul public, despre acest vaccin.

  În vremea campaniei de vaccinare anticovid-19, pe multe posturi de televiziune a fost adus în discuție medicamentul „Ivermectina”, descoperit și omologat în 1975. Despre efectele lui pozitive în combaterea virusului Covid-19 au vorbit nenumărați medici, dar cu anumite rezerve având în vedere faptul că acest medicament a fost creat pentru animale. Un medic a afirmat pe un post de televiziune că acest medicament ar trebui testat în laboratoarele medicale, iar dacă se dovedește că are efecte pozitive în anihilarea virusului Covid-19 atunci să fie recomandat în mod oficial și pentru oameni. Unii medici din alte țări afirmă pe unele situri că medicamentul „Ivermectina”, după administrarea acestuia la oamenii infestați, „a omorât virusul Covid-19 în 48 de ore”. Poate mulți dintre dv. au aflat că medicamentul „Ivermectina” este un antiparazit, care a fost și este folosit pentru combaterea păduchilor, scabiei și viermilor intestinali la animale. Prețul acestui medicament este foarte mic, se spune că el costă doar 2 lei, dar se pare că efectele sunt extrem de eficace împotriva combaterii virusului Covid-19.

  Apariția acestui medicament, căruia i se atribuie efecte miraculoase, i-a plasat în dilemă pe foarte mulți sătmăreni. Prin intermediul mesajelor expediate cu ajutorul telefoanelor mobile, care descriu în detaliu beneficiile „Ivermectinei”, i-a determinat deja pe anumiți sătmăreni să renunțe la vaccinul anticovid. Pe piață asistăm deja la o adevărată concurență între vaccin și acest „medicament-minune”. Au început să apară și considerațiile critice referitoare la efectele reduse ale vaccinului, care nu conferă o imunizare sută la sută a corpului uman. E greu să stopezi această concurență amețitoare, plină de certitudini și suspiciuni în același timp. Prietenii, rudeniile, apropiații care au primit mesaje convingătoare despre „Ivermectină” au început să caute în farmacii medicamentul și consideră că administrarea acestuia pe cale orală, pe propria răspundere, nu poate să le dăuneze sănătății. Deocamdată, nu am asistat la propagarea în spațiul public a unor contraindicații vehemente venite din partea cercetătorilor din domeniul medicinei, care să-i prevină pe români de eventualele efecte secundare ale ,,Ivermectinei”.

  Pe un alt teren al luptei pentru prevenirea contaminării cu virusul Covid-19, „tronează” sfaturile înțelepte ale bunicilor și părinților, care consideră că întărirea sistemului imunitar se poate realiza prin aportul zilnic de vitamina C și alte ingrediente naturale. Aceste ingrediente pot ajunge în organismul uman prin consumarea de: fructe, legume și citrice. Consolidarea sistemului imunitar, în viziunea unor sătmăreni, este „cel mai bun antidot împotriva virusului Covid-19”. Prin aceste metode pot fi contracarați și alți viruși, cum ar fi cei din categoria Gripei, după cum afirmă unii sătmăreni încrezători în tratamentele naturiste. „Ivermectina” a ajuns vedetă și în România, iar dacă se confirmă că efectele acestui medicament sunt eficiente în combaterea virusului anticovid, atunci cred că ar trebui încurajat tratamentul profilactic. Important ar fi ca prin intermediul administrării vaccinului și a medicamentului „Ivermectina” să fie diminuată sau anihilată infestarea populației cu acest înspăimântător ucigaș Covid-19.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img