More

    Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de elevii și profesorii Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare

    Ziua Culturii Naționale are semnificații deosebite pentru profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare. Au trecut 171 de ani de la nașterea patronului spiritual al Colegiului, Mihai Eminescu, poetul nostru național (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889).

    Ca în fiecare an, ziua de 15 ianuarie, este sărbătorită de elevii și profesorii Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare. In acest an, avem onoarea de a fi parteneri instituționali în desfășurarea unor manifestări cu care vom marca evenimentul, ai Primăriei Municipiului Satu Mare, ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în activități deosebite care se vor desfășura la Satu Mare,pentru sărbătorirea Zilei Culturii Naționale de ziua nașterii poetului național, Mihai Eminescu.

    În săptămâna 11 -15 ianuarie 2021 se vor derula activitățile din cadrul Proiectului online, al catedrei de limba și literatura română, ”Exercițiu de admirație” dedicat poetului Mihai Eminescu.Proiectul cultural este conceput amplu, pe mai multe secțiuni de participare, finalizânduse printr-un concurs cu premii și diplome.

    Proiectul”Exercițiu de admirație” inițiați pentru prima dată de către catedra de limba și literatura română a Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare presupune activități individuale de echipă, muncă pe ateliere de creație analiză, și documentare lingvistică, care se vor derula pe parcursul primei săptămâni de școală a noului an.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE