More


  11 unități spitalicești din județul Satu Mare funcționează fără autorizație de incendiu

  - Advertisement -

  În baza unui raport gros al IGSU, semnat de Raed Arafat: lista spitalelor fără autorizație de securitate la incendiu, potrivit Adevărul.ro. 11 dintre acestea erau din județul Satu Mare.
  Conform documentului, inspectoratele au depistat, în cursul controalelor la cele peste 600 de unități, 4.289 de „încălcări ale legislației privind apărarea împotriva incendiilor”, dintre care 17% au fost soluționate în timpul inspecțiilor. Prima problemă listată în rândul deficiențelor regăsite în spitale este lipsa autorizației privind securitatea la incendiu.
  În anul 2019, documentul indică faptul că un mare număr de clădiri funcționau fără autorizație de securitate, în top fiind următoarele județe, fiecare cu peste 10 obiective cu risc semnificativ de foc pentru pacienți: București-Ilfov – 19 unități (între ele nu se regăsește și Institutul Matei Balș), Cluj – 19, Bihor – 18, Constanța – 14, Dolj – 12, Satu Mare – 11, mai scrie Adevărul.ro.
  Iată, în județul nostru, obiectivele neautorizate:
  SATU MARE = 11 obiective: Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (5 clădiri – secțiile ATI și UPU), Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare (3 clădiri), SC Manitou Med SRL, Spitalul Orăneșesc Negrești-Oaș, SC Clinica Korall SRL.
  În mai multe județe din țară, raportul din 2019 arată că instalația de semnalizare, detectare și alarmare la incendiu nu era verificată cu personal autorizat, fără să fie clar dacă aceste instalații erau verificate cu personal neautorizat sau, pur și simplu, nu erau controlate deloc, mai spun cei de la Adevărul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img