More

    Criptomonedele o nouă sursă de venituri pentru sătmăreni!

    În ultimul timp ,luați de valul câștigurile relativ ușoare și de o adevărată modă la nivel mondial,tot mai mulți sătmăreni investesc în criptomonede!Sunt unii care fac acest lucru serios ,studiind piața ,citind și verificând știrile despre monedele virtuale și alți care vor să obțină venituri suplimentare pe lângă locul de muncă sau afaceri.

    Ce este criptomoneda?
    Să începem cu lucruri simple, și anume, să aflăm încă o dată ce este o criptomonedă pentru un investitor. Criptomoneda este un activ digital (ceva de genul banilor, exprimat doar nu în hârtie sau aur, ci sub forma unui cod), a cărui contabilitate este complet descentralizată. Aceasta înseamnă că nu există un „centru” care să emită masiv bitcoin sau alte criptomonede.
    O mică documentare despre Bitcoin ne duce la câștiguri uriașe

    În această săptămână bitcoin a atins un nou nivel record, depăşind 48.000 de dolari, potrivit datelor CoinDesk, citate de CNBC. Chiar dacă activul a fost extrem de volatil, cei care l-au păstrat pe termen lung au obţinut câştiguri incredibile.

    O persoană care a investit în bitcoin când a fost lansat pentru prima dată, în 2009, ar putea avea acum milioane sau miliarde, în condiţiile în care valoarea iniţială a activului a fost de 0 dolari

    . „Este activul cu cele mai bune performanţe din ultimul deceniu, cu siguranţă”, a declarat Daniel Polotsky, CEO al CoinFlip, una dintre cele mai mari companii de bancomate bitcoin din S.U.A.

    Dacă investitorul a cumpărat bitcoin de 100 de dolari în octombrie 2010, când criptomoneda costa 10 cenţi, acum deţine aproximativ 1.000 de bitcoin.

    La maximul istoric de joi, 1.000 de bitcoini ar fi valorat mai mult de 48 de milioane de dolari.

    Este o perioadă îndelungată pentru a deţine un activ extrem de volatil, ceea ce înseamnă că grupul de oameni care au investit atât de devreme în bitcoin şi au păstrat în mare măsură investiţiile lor este mic, a spus Polotsky.

    Totuşi, bitcoin a avut o traiectorie incredibilă, care a depăşit alte investiţii. Până în prezent, doar în 2021, criptomoneda a crescut cu peste 63%, după ce şi-a cvadruplat valoarea în 2020.

    Şi, chiar dacă criptomoneda şi-a arătat şi volatilitatea în ultimele săptămâni, investitorii de lungă durată cred în viitorul activului.

    Astăzi, un număr imens de utilizatori Bitcoin acționează ca un fel de „garant” al stabilității sale: câteva milioane de oameni alfabetizați nu pot avea încredere într-un activ nesigur, nu? Lichiditate ridicată.Vânzarea de bitcoin astăzi nu este o problemă: bancomatele bitcoin se deschid în toată lumea, numărul de schimburi bitcoin crește în fiecare an, chiar și unele puncte de vânzare acceptă cea mai populară criptomonedă. Independența față de evenimentele externe.Probabil, doar eșecurile din sistemele informatice pot afecta negativ bitcoinul. „Probleme” politice, economice, sociale – toate acestea nu sunt nimic pentru bitcoin: este complet descentralizat, iar evenimentele din orice țară sau regiune, de fapt, nu îl afectează în niciun fel. Control scăzut.Bitcoin astăzi este unul dintre cele două mijloace de plată (al doilea este numerar), al cărui control asupra circulației este aproape imposibil de întreținut. Acest lucru este foarte convenabil: autoritățile de supraveghere nu știu câți bani aveți, unde îi păstrați și pe ce îi cheltuiți. Taxe mici sau în unele țări deloc.Astăzi, pentru stocare, schimb și alte operațiuni cu cea mai populară criptomonedă, se percep taxe, dar într-o cantitate mică, ceea ce le distinge favorabil de banii care sunt depozitați în bănci. Pe măsură ce instituțiile financiare își cresc din ce în ce mai mult comisioanele, acest avantaj bitcoin va ieși în prim plan.

    În România există posibilitatea să cumpărăm și să vindem mai multe tipuri de criptomonede

    La noi în țară a devenit o afacere bună atât pentru cei care tranzacționează criptomonede cât și pentru parteneri adică firmele care fac schimbul.

    La o mică căutare pe mărețul Google putem vedea sumele la care se vând și cumpără monedele virtuale tranzacționate în România.

    Desigur puteți rămâne muți de uimire sau cum ar zice un “ clasic în viață ,ca la dentist”  când vedeți sumele exorbitante la care se pot achiziționa astfel de monede.

    De exemplu un Bitcoin în România se poate cumpăra cu 186.265,612 RON

    .Ethereum se tranzacționează cu 7227,164,Tether 3.986,Cardano 3.582 și exemplele pot continua.

    Câte tipuri de criptomonede existâ ?Toată lumea câștigă în aceste tranzacții?

    În lume sunt extrem de multe tipuri de criptomonede .Printre cele mai cum cunoscute la noi în țară sunt :Bitcoin, Ethereum, Tether, Cardano, Ripper, Polkadot, Binance Coin, Litecoin, Stellar, Chainlink, Bitcoin Cash, USD Coin, Uniswap, EOS, Tron, Tezos, Dash.

     Deși  există multe poveşti despre câştiguri extreme din criptomonede, există şi mulţi care au pierdut la fel de mulţi bani prin cumpărarea şi vânzarea activului la momentul nepotrivit.

    În plus, investitorii timpurii au avut probleme să-şi încaseze câştigurile incredibile din cauza unor probleme tehnice – unii au uitat parolele portofelelor lor digitale, ceea ce înseamnă că au doar câteva încercări de a accesa fondurile înainte de a fi blocate pentru totdeauna.

    Cine sunt cei mai mari investitori în criptomonede?

    Bitcoin este moneda digitală şi sistemul de plăţi cu o capitalizare totală de piaţă de 200 mld. dolari, conform coinmarketcap.com, la momentul redactării materialului.

    Este considerată de cei mai mulţi ca fiind cea mai de succes şi moneda care a schimbat regulile jocului. Topul 5 miliardari în bitcoin prezintă 5 cei mai mari investitori în criptomonedă, bazat pe rapoartele media cele mai recente, conform Investopedia.

    1.       Barry Silbert

    Barry Silbert este directorul executiv şi fondator al Digital Currency Group.  Compania a investit în mai mult de 75 de companii care au legătură cu bitcoin, fiind cel mai mare investitor din lume pe această nişă. Într-o tranzacţie recentă, Digital Currency Group a achiziţionat CoinDesk, un lider în materie de ştiri despre bitcoin şi care organizează conferinţa anuală a industriei criptomonedelor.

    Digital Currency Group mai deţine Genesis, o companie de trading ce se concentrează pe bitcoin, precum şi Grayscale, o companie care investeşte în fenomenul cripto.

    2.       Blythe Masters

    Blythe Masters este un fost director de management al renumitei bănci JPMorgan Chase. În acest moment, este director executiv la Digital Asset Holdings. Compania construieşte instrumente bazate pe tehnologia criptării care îmbunătăţesc eficienţa, securitatea şi viteza tranzacţiilor, în special a tranzacţiilor de monede virtuale.

    Digital Asset Holdings ţinteşte să introducă tehnologia blockchain în activităţile tipice de pe Wall Street. Compania a strâns peste 60 de milioane de dolari din finanţări şi JPMorgan Chase a fost primul său client care testează tehnologia blockchain pentru a creşte viteza tranzacţiilor.

    3.       Dan Morehead

    Dan Morehead este fondatorul Pantera Capital, primul fond de investiţii care se ocupă exclusiv de criptomonede. Pantera s-a lansat în 2013 şi în acest moment este una dintre instituţiile în a căror posesie se află cele mai multe criptomonede. Fondul de investiţii a livrat un procent al profitului mai mare de 24.000% către investitori de la debutul său.

    4.       Tyler şi Cameron Winklevoss

    Fraţii Winklevoss au fost primii miliardari în bitcoin. Aceştia au investit în bitcoin milioanele de dolari câştigate în urma procesului cu Facebook. Ei susţin că deţin 1% din toate monedele bitcoin aflate în circulaţie.

    Fraţii Winklevoss au lansat Gemini – primul exchange de criptomonede reglementat din lume. Exchange-ul este folosit pentru a seta preţul bitcoin în contractele viitoare ale Chicago Board Options Exchange (CBOE).

    5.       Michael Novogratz

    Miliardarul Michael Novogratz a investit mai mult de 30% din averea sa în criptomonede. A început în 2015 anunţând un fond de investiţii de 500 mil euro, care include 150 mil. dolari din propria avere, în 2017.

    Novogratz a devenit de asemenea şi un specialist proeminent în oscilaţiile preţului bitcoin, acesta previzionând că preţul bitcoin va creşte la 40.000 de dolari până la sfârşitul lui 2018.

    Cât investesc români în criptomonede și unde se declară câștigurile ?

    Investiţiile românilor în Bitcoin şi alte criptomonede a depăşit valoarea de 1 mld. euro, după cum estimează George Rotariu, CEO al Bitcoin Ro­mâ­nia, o companie care a creat o fran­ciză pentru ATM-uri cu criptomonede, şi fost jucător profesionist de poker. În prezent, nu există date oficiale cu privire la valoarea inves­ti­ţiilor pe care românii le-au făcut în criptomonede.

    „Sunt convins că românii au peste 1 mld. euro în Bitcoin. Oamenii s-au informat, au şti­ut, au cunoştinţe tehnice deosebite, avem oa­meni care sunt capabili să înţeleagă astfel de teh­nologii şi potenţialul lor din viitor“, a decla­rat George Rotariu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

    În aceeași emisiune CEO Bitcoin România a explicat cum se pot cumpăra monezile virtuale și unde se declară câștigurile:„Pentru a cumpăra un Bitcoin, o persoană tranferă valoarea în euro de la băncile din Româ­nia în contul în euro al societăţii noastre dintr-o bancă din Uniunea Euro­pea­nă, noi îi pu­nem suma cu care şi-a alimentat contul, iar de acolo poate tranzacţiona, poate cum­păra Bitcoin sau alte mo­ne­de. Invers, persoana îşi vin­de Bitcoin pe euro şi apoi face retragerea de pe platformă în con­tul său şi noi transferăm eu­ro. Este o singură ban­că din România ce respin­ge acest transfer. Veniturile din cripto­monede se declară la ANAF la finalul anului“, a concluzionat CEO-ul Bitcoin România.

    Sătmărenii au devenit extrem de interesați de tranzacționarea criptomonedelor

    În documentarea pentru realizarea acestui material am stat de vorbă cu mai mulți tineri ,oamenii de afaceri și investitori în monezile virtuale.Am constatat că acest tip de investiții și câștiguri atrag din ce în ce mai mulți sătmăreni.

    Desigur ca în orice domeniu sunt pro și contra acestui tip de investiții .Cei care fac astfel de tranzacții spun că este o afacere bună și de viitor.Unii din asta trăiesc alții își rotunjesc veniturile prin cumpărări și vânzări de monede virtuale.Bine-nțeles există și cei care sunt total împotrivă și nu privesc cu ochii buni astfel de tranzacții spunând că nu sunt  efectuate pe ceva real ,palpabil,vizibil ,mai mult este foarte ușor să “speli bani “prin astfel de tranzacții ,plus că după părerea lor nu este ceva de viitor.

    O altă categorie care ar investi dar o sumă modică să nu pățească exact ca cei care au mers “all in “ adică și-au vândut casele ,mașinile la celebrul Caritas din anii ‘90

    sau de ce nu ?cum mulți au pățit la bursă și au rămas pe străzi,la părinți sau cu datorii uriașe.

    Nu voi da nume în cele ce urmează ,deoarece am promis celor care au dorit să vorbească despre acest subiect că le voi păstra secretă identitatea.

    În discuția cu un investitor în criptomonede am înțeles că în acest moment se poat câștiga sume frumoase de bani lunar fără să faci investiții mari.Cu 20.000 euro investiți poți să câștigi undeva la 3.000 euro lunar,dar trebuie să fii implicat ,să urmărești piața să citești ,este exact ca la bursă.

    Ne place sau nu ne place ,vrem nu vrem astfel de tranzacții există și pare că prind teren în rândul celor cu bani sau a celor care vor să se îmbogățească .Rămâne să vedem cât va dura ascensiunea criptomonedelor ,câți vor câștiga și câți vor rămâne “faliții” în urma acestor speculații financiare și cea mai mare curiozitate este cât va ține această sursă deocamdată ușoară de a face bani.

    Răzvan Govor

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE