More


  ACȚIUNE. Razii și filtre de amploare cu mascați în Țara Oașului

  - Advertisement -

  Razii și filtre de amploare cumașscați în Țara Oașului. Polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Negrești Oaș și Gherța Mică au organizat și desfășurat, în data de 10 februarie, o acțiune cu efective mărite pe raza localităților de competență. Activitățile desfășurate de polițiști au vizat asigurarea unui climat corespunzător de ordine si siguranța publica, prevenirea si combaterea faptelor comise prin violență, a celor îndreptate contra vieții si integrității persoanei sau îndreptate împotriva bunurilor personale si contra intereselor acestora, asigurarea fluenței traficului rutier, prevenirea evenimentelor rutiere, asigurarea unui climat de siguranță civică, depozitarii si comercializării materialului lemnos, precum și respectarea Legii 55/2020 pentru situații de alertă, în zonele arondate.

  Filtre, legitimări și controale
  Cu această ocazie, forțele de ordine au legitimat 135 de persoane, au verificat 14 societăți controlate și au controlat peste 90 de autovehicule. De asemenea, au fost aplicate în total 61 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare de 7 685 de lei, fiind reținut și un permis de conducere. La acțiune au participat și polițiști de frontieră, jandarmi și polițiști locali.

  Hoți de lemne prinși
  Totodată, polițiștii Secției Poliție Rurală Gherța Mică au identificat doi bărbați, de 47, respectiv 56 de ani, ambii din Comlăușa, bănuiți că în perioada 1 – 4 februarie a.c., ar fi tăiat și sustras 13,3 metri cubi material lemnos, esență salcâm, din pădurea de pe raza localității de domiciliu, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3 000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat și predat Ocolului Silvic. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere și furt de arbori.

  Dosare penale în trafic
  În cadrul activităților desfășurate polițiștii au constatat și două infracțiuni la regimul rutier în flagrant delict.

  Polițiștii Secției Poliție Rurală Gherța Mică, au depistat pe raza localității Gherța Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Gherța Mare. Întrucât persoana de la volan emana halena alcoolică, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge însă acesta a refuzat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

  Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au oprit pentru control pe DN 19, în localitatea Vama, un autoturism condus de către un bărbat, de 81 de ani, din Vama. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul a fost radiat din circulație din anul 2017, fiindu-i încredințat pentru a fi condus persoanei de la volan de către un bărbat, de 69 de ani, din aceeași localitate. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice neînmatriculat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img