More


  ALARMĂ!!! GER NĂPRAZNIC la Satu Mare. Iarnă SIBERIANĂ

  - Advertisement -

  Sătmărenii trebuie să se pregătească, pentru următoarele aproape două săptămâni, de un ger năprasnic. Vor fi înregistrate doar temperaturi negative care noaptea vor coborî până la minus 15 grade. Mai mult decât atât va fi și vânt, ceea ce va face ca temperaturile resimițite de corpul omenesc să fie mult mai scăzute.

  Pericol pentru vineri

  Frigul năprasnic a început să pătrundă pe teritoriul județului Satu Mare în după-amiaza zilei de joi, 12 febriarie. Spre exemplu, joi la amaiză erau înregistrate minus trei grade, ningea, iar din cauza vântului temperatura resimțită de corpul uman era de minus 9 grade.

  Însă, după cum știm deja, joi, înainte de masă a plouat, iar în jurul orelor amieziii a nins. Și au căzut precipitații insemnate cantitativ. După-amiază, însă, dar și în cursul nopții de joi spre vineri, când vor fi înregistrate minus 12 grade Celsius, precipitațiile căzute ziua se vor transformat în chiciură și polei.

  În această situație, circulația pe drumurile din județ, în dimineața zilei de vineri, va fi foarte periculoasă pentru că foarte probabil vom avea parte de polei ”oglindă”, mai ales în zonele în care drumarii nu vor interveni. Și nu vor fi puține acele zone.

  Temperaturi polare

  În curusl zilei de vineri, vor fi înregistrate temperaturi de minus 9, minus 10 grade Celsius, urmând ca noaptea de vineri spre sâmbătă mercurul din termometre să scadă până la minus 14 grade.

  Sâmbătă vom avea minus patru grade pe zi, respectiv minus 10 grade noaptea, iar duminică se va mai încălzi puțin: minus un grad ziua, minus șapte grade noaptea.

  Săptămâna viitoare va începe cu minus un grad ziua, în cursul zilei de luni, însă în noaptea de luni spre marți vor fi minus 15 grade. Rece va fi și în nopțile de marți spre miecuri (minus 13 grade) și în cea de miercuri spre joi (minus 10 grade), dar și în cea de joi spre vineri (minus 10 grade). Asta în timp ce temparaturile diurne vor fi de minus 2, minus trei grade.

  Abia sâmbăta viitoare temperaturile vor urca la zero grade ziua, respectiv minus 7 grade noaptea.

  Frig cumplit

  În perioada analizată nu vor mai cădea precipitații, sau cel puțin nu însemnate cantitativ. Va fi însă extrem de frig.

  Aproape toată această perioadă, de vineri 13 februarie, până duminică, 21 februarie, va sufla vânt destul de puternic. Astfel că temperaturile resimțite de corpul uman pot ajunge până la minus 25 de grade noaptea, respectiv minus 7 – minus 8 grade ziua.

  Așadar, sătmărenilor li se recomandă ca în următoarea perioadă de timp să rămână în case, să nu iasă decât dacă este absolut necesar, iar șoferilor li se recomandă să circule cu maximă prudență. Pentru că urmează o perioadă cu adevărat dificilă din punct de vedere meteorologic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img