More


  ALERTĂ!!! Codul Roșu de COVID se extinde în județ

  - Advertisement -

  Din nefericire, incidența scenariului roșu de COVID-19 este în continuă expansiune în județ. Nu mai pușin de șase comune au ajuns sub incidența acestui scenariu. Adică au o incidență COVID mai mare de 3 la mia de locuitori. Toate astea în timp ce numărul cazurilor noi de COVID-19 confirmate la Satu mare este în continuă creștere.

  Numărul comunelor aflate sub cod roșu s-a dublat
  Recent a fost actualizată Anexa la Hotărârea CJSU nr. 3 din 15 ianuarie 2021 care arată ncidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile pe localități la nivelul județului Satu Mare în data de 01.02.2021.

  Se poate constata astfel că lista comunelor aflate sub scenariul roșu s-a dublat, practic, de la trei, săptămâna trecută, la șase în prezent.

  Sub scenariul roșu se află comunele Pomi, cu o incidență a bolii de 4,335 la mia de locuitori, Racșa – 3,885 la mie, Medieșu Aurit – 3,432 la mie, Apa- -3,272 la mie, Turț – 3,252 la mie și Săuca – 3,115 la mia de locuitori.

  Din fericire, toate orașele din județul nostru se află în zona verde, doar municipiul Satu Mare, cu o incidență de 2,364 cazuri la mia de locuitori se află în zona galbenă.

  Aproape 75 de cazuri noi în județ
  Îngrijorător rămâne, în schimb, numărul din ce în ce mai mare de confirmări în 24 de ore. Astfel, de luni până miercuri, în județul nostru au fost confirmate 74 de cazuri noi de COVID-19, și s-a ajuns astfel la un total de 8.493 de cazuri confirmate în județ de la începutul pandemiei și până în prezent.

  Mai mult decât atât, în ultimele 24 de ore a mai decadat un sătmărean bolnav de coronavirus, astfel că numărul deceselor a ajuns la 151.

  Din fericire, însă, avem în județ și 7.763 de vindecări. Astfel, dacă din numărul total de confirmări scădem decesele și vindecările, tragem cocnluzia că, în prezent, în județ mai sunt active 579 de cazuri de COVID-19.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img