More


  ATITUDINE. Reacție fermă a unui preot sătmărean după ce un bebeluș a fost înecat la botez

  - Advertisement -

  Un înger de copil de numai șase săptămâni s-a dus la ceruri imediat după botez. A făcut stop cardio-respirator după ce preotul de botez la cufundat în cristelniță. În urma acestei drame, preotul sătmărean Gabriel Chereji, din parohia Cuța, comuna Socond, a avut o reacție fermă afirmând că ”Botezul trebuie să fie cel mai fericit moment al familiei și nu putem să le transformăm părinților ziua în cel mai mare coșmar”.

  Poziția preotului sătmărean
  Preotul sătmărean Gabriel Chereji, din satul Cuyța, comuna Socond, a avut o poziție extrem de fermă în ceea ce privelte modul în care preoții trebuie să boteze copii.

  ”Sfânta Taină a Botezului este noua haină luminoasă a omului pe care Hristos ne-o dăruiește pentru ca să putem moștenii Împărăția lui Dumnezeu.

  Botezul trebuie să fie cel mai fericit moment al familiei. Și nu putem să le transformăm părinților ziua în cel mai mare coșmar, numai că noi suntem slujitori ai lui Dumnezeu și împlinim la sânge canoanele Sfinților Părinți.

  Da! Este adevărat! Că trebuie să botezăm prin întreita afundare, dar putem să protejăm gura și nasul bebelușului. Putem să prindem copilașul din partea din spate, îl afundăm cu întreg corpul, dar nu afundăm în apă gura și nasul.

  Cred din toată inima, că prin această practică împlinim Canoanele Bisericii noastre, voia lui Dumnezeu, dar și bucuria părinților să fie deplină. Nădăjduiesc în mila lui Dumnezeu să nu mai avem astfel de momente dureroase din pricina Tainei Botezului, ci acest moment să fie cea mai frumoasă sărbătoare a familiei”, este poziția preotului Gabriel Chereji.

  Dramă la Suceava
  Reamintim faptul că bebelușul din Suceava, dus la spital după ce s-a înecat în timpul botezului, a murit luni dimineață. El se afla la Spitalul Județean, unde a ajuns în stare gravă. Copilului i s-a făcut rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță. Bebelușul de doar șase săptămâni ar fi înghițit foarte multă apă și a fost resuscitat de medicii de pe ambulanța SMURD, ajunsă de urgență la fața locului. Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din oraș.

  A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea copilului, anunță poliția din Suceava.

  Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, pentru Mediafax, că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img