More


  FOTOPLANURI. Proiect UNIC în țară. DESTINAȚIE TURISTICĂ de IMPORTANȚĂ MAJORĂ, în județ

  - Advertisement -

  Orașul Ardud se va transforma, încet dar sigur, într-o turistică de însemnătate majoră pentru nord-vestul României și nu numai. Cetatea Ardud este beneficiara unui proiect unic în țară, cu finanțare europeană, de reabilitare și restructurare. Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

  ”În urmă cu mai bine de o lună am adus la cunoștința ardudenilor și a sătmărenilor faptul că Cetatea Ardud este beneficiara unui proiect unic în țară, cu finanțare europeană, de reabilitare și restructurare, depus în cadrul Programului de cooperare transfrontaliera HUSKROUA ENI CBC 2014-202, proiect care va transforma orașul Ardud într-o destinație turistică de însemnătate majoră pentru nord-vestul României și nu numai.

  Deși unii contestatari consecvenți, motivați de reavoință și de către terțe personaje, au pus la îndoială veridicitatea acestei realizări importante pentru județ, proiectul cu numele “Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu” depus în parteneriat cu localitatea Velyatin, Ucraina este #CÂȘTIGĂTOR, conform notificării oficiale primite din partea comisiei de evaluare în 15 ianuarie 2021, notificare a unei decizii luate în decembrie 2020.

  Beneficiile implementării acestui proiect sunt multiple, cele mai importante fiind creșterea potențialului turistic din zonă cu impact pozitiv asupra economiei locale și județene, dar și promovarea istoriei transfrontaliere și a patrimoniului cultural ca valoare comună europeană prin investirea în conservarea, reamenajarea și renovarea siturilor istorice”, se arată în informarea făcută de primarul Ovidiu Duma.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img