OMENIE. Jandarmul cu suflet mareUn jandarm din județul Satu mare a fost dat exemplu pe țară, printre colegii săi, pentru gestul său de aleasă omenie. Alexandru Bratiș nu numai că nu a sancționat un om al străzii pentru că nu purta mască, ci mai degrabă i-a dat acestuia o mână de ajutor.

Întreaga faptă a fost relatată, cu lux de amînunte, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, unde sătmăreanul Alexandru Bratiș a fost dat ca exemplu la nivel național.

”Colegul nostru Alexandru se afla în misiune de verificare a respectării măsurilor de prevenție Sars Cov 2 când, lângă un trotuar a văzut o persoană care nu purta mască.
Oprește, te rog… le-a cerut acesta colegilor săi din echipaj. Aa, da, l-am văzut și noi, nu poartă mască.

Alexandru a coborât din autospecială și s-a îndreptat către bărbatul care nu purta mască.
– Bună ziua! Am observat că stați pe jos și voiam să mă asigur că sunteți bine.

Bărbatul, între două vârste, cu privirea adumbrită, s-a uitat prelung și parcă cautându-și cuvintele, cu greu a răspuns:

– Până acum 2 ani eram perfect normal, însă în urma unui accident de muncă am rămas cu o paralizie a picioarelor, iar de atunci totul s-a năruit pentru mine. Nu mai am nimic, în afară de Ianus, câinele meu… dar e suficient.

– Ați mâncat astăzi?

– Încă nu, mi-a mai rămas ceva mâncare de ieri, însă l-am hrănit pe Ianus, el este pe primul loc.

Alexandru a plecat și după 5 minute s-a întors la bărbatul de lângă trotuar cu o pungă de mâncare și cu o mască. Vă rog să le primiți.

Să dăruiești fără să aștepți ceva în schimb, să oferi cu bunătate și să știi că uneori, înainte de a-ți face datoria, e bine să-l asculți pe cel de lângă tine, aceasta este lecția pe care ne-a oferit-o colegul nostru sergent – major Bratiș Alexandru”, se arată în descrierea făcută de Jandarmeria Română.

Pentru gestul său, jandarmul sătmărean Alexandru Bratiș merită toate felicitprile sătmărenilor.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts