More


  La polo România se află în grupa B de calificare pentru JO 2024 de la Paris în turneul de la Rotterdam.

  - Advertisement -

     Anul 2021 a dat startul în sporturile olimpice pentru diferitele competiții ce au ca scop final prezența la festivitatea de deschidere a JO 2024 – Paris. În general sporturile de echipă își programează turneele de calificare în penultimul an al ciclului olimpic. Uite că polo face excepție. Recent a început turneul de calificare pentru 12 din echipele de pe mapamond.

  România a fost repartizată într-o grupă de calificare destul de puternică, în compania Croației, marea favorită, a Rusiei (a doua favorită a grupei după părerea mea), Olanda, pe care nu am mai învins-o din 2005, Franța și Germania. Deci toate echipe europene cu valori peste media europeană.

  În cealaltă grupă de calificare Muntenegru și Grecia sunt superputeri, Georgia emite pretenții pentru locul trei, iar Canada și Brazilia (Turcia a fost exmatriculată) își vor disputa un loc patru care i-ar califica inutil în sistemul eliminatoriu, deoarece ar urma să joace cu Croația și să piardă la o diferență de peste 20 de goluri.

  România a încasat 16 goluri de la Croația și a marcat doar 6. O surpriză plăcută a fost egalul (9-9) obținut de România în fața Rusiei. Din păcate la o privire atentă asupra clasamentui, acest egal, fără victorii în ultimele două jocuri cu Germania și Franța, nu ne califică (primele patru din fiecare grupă merg mai departe, urmând să joace între ele în cruciș, 1-4, 2-3 și invers) nicăieri. Iar înfrângerea prostească (am urmărit ultimele două sferturi când scorul pentru România a evoluat de la 4-4 la 8-9) din meciul cu gazdele,  Olanda, ne-au șters ideile că s-ar fi putut să ocupăm în final locul doi, loc care ne-ar fi dat șanse de a fi prezentți la Paris. Așa, cu Grecia sau Muntenegru, în eliminări șansele sunt infime.

  Locurile 1-3 ale turneului se califică direct la JO alături de Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia.

  G. Ruia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img