More
  spot_img

  Vara australiană: Sorana a părăsit Australian Open după o partidă aflată pe muchie de cuțit în finalul ei

  - Advertisement -

     Tinerei de 21 de ani din Cehia, Marketa Vondrousova, îi prevăd în acest an o ascensiune în Top 12 mondial, dacă nu chiar o prezență la Shenzhen în Turneul Campioanelor (Top 8). Deocamdată ea se află pe locul 20 mondial și este cap de serie numărul 19. Chiar dacă a învins-o pe Sorana Cîrstea în doar două seturi, 6-2; 6-4, partida a avut frumusețea ei și doza de tensiune pe finalul setului doi care ar fi putut duce ușor spre un decisiv imprevizibil.

   

  Puternică, frumoasă, cu un fizic ok (172 cm), Marketa este o stângace. Are deocamdată doar un singur turneu câștigat, prin 2017 la Biel/Bienne, dar prezența ei constantă în fazele finale la turneele puternice și victorii la jucătoare de elită (inclusiv Halep) au adus-o așa sus în top. Cine știe poate explodează chiar aici, la Melbourne. Cu Simona Halep s-ar putea întâlni doar în semifinale.

  Partida a debutat echilibrat, cu patru ghemuri câștigate pe serviciu, după care au venit alte patru ghemuri în serie pentru Vondrousova, care își adjudecă primul set în doar 28 de minute. Nu-i bai! Ba-i bai! În debutul setului doi Sorana salvează trei mingi de break, dar nu mai poate face nimic și-și pierde serviciul în ghemul trei. Când totul părea pierdut Sorana are un puseu valoric superior, egalează la patru și pierde pe fond de lovituri excepționale și greșeli de neexplicat trei mingi de 5-4. În ultimul ghem al jocului, Sorana are o minge de break, pe care Marketa, cu foarte multă șansă, o anulează. De fapt aici s-a jucat meciul. Această lovitură norocoasă, decisă de fileu, a determinat câștigătoarea. Cred că un eventual set trei ar fi adus-o pe Sorana în turul patru.

  G. Ruia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare