More


  Plantare de puieți în curtea Grădiniței ”Castelul Fermecat”

  - Advertisement -

  Grădinița cu Program Prelungit ”Castelul Fermecat” a organizat în data de 30 martie 2021 o activitate de plantare a 30 de pomi fructiferi pentru gazdele grădiniței, alături de Asociația Copacul Vieții, sub egida ”Colectează, reciclează, creează”.

  Cu ocazia primului eveniment din acest proiect, copiii grădiniței au creat mărțișoare din deșeuri reciclabile, iar al doilea eveniment care a avut loc s-a desfăsurat prin colectarea deșeurilor electrocasnice. Datorită faptului că ocrotirea mediului se numără printre prioritățile celor de la grădinița ”Castelul Fermecat”, Asociația ”Copacul Vieții”, a amenajat în curtea gradiniței un spațiu special pentru creearea unei livezi de flori.

   

  La eveniment au luat parte președinții organizației Copacul Vieții, în persoana doamnei Bekesy Elisabeta, Bekesy Laszlo, reprezentanții Direcției Silvice, Deneș Ioana și Pop Stelian, reprezentanța Caritas Satu Mare, în reprezentanța domnului preot Roman Janos, reprezentantul SC ALPINULUI, domnul Marcel Mărculescu și părinții grădiniței ”Castelul Fermecat”

   

  ”Abia am așteptat să vină Luna Pădurii, 15 martie- 15 aprilie, ca să realizăm această oază a bucuriei în curtea grădiniței prin plantarea a 30 de pomi fructiferi pentru gazdele grădiniței. Ne bucură faptul că de fiecare dată cei de la Direcția Silvică ne sunt aproape, iar această plantare se va realiza cu profesionalism, astfel pomișorii vor crește foarte repede, în beneficiul copilașilor.” declară Bekesy Elisabeta.

   

  Rolul și importanța realizării acestei livezi este de a avea copii ocazia să urmărească atât procesul de înflorire, înmugurire, înfrunzire cât și recolta roadelor acestor pomi fructiferi, astfel copii vor avea ca sarcină și grija față de pomii fructiferi.

   

  În cadrul acestui proiect, pe lângă plantarea pouieților, se va realiza pentru desfăsurarea evenimentelor din cadrul grădiniței, o scenă din anvelope uzate,  în curtea din spate. În mijlocul curții se dorește realizarea unui spațiu de desfășurare a jocurilor senzomotorii ale copiilor, cu pâlcuri de flori.

   

  Datorită faptului că în această perioadă a varstei copiii adoră să se joace ”De-a v-ați ascunselea”, să aibă un spatiu al lor  unde pot să își desfăsoare diferite jocuri, Grădinița cu Program Prelungit ”Castelul Fermecat” a decis să le construiască corturi din salcie, în curtea din spate.

   

  ”Datorită pandemiei, activitățile noastre pe care obișnuim să le organizăm în fiecare an în Luna Padurii se amână, am decis să le facem într-un cadru mai restrăns. Idea cu pomii fructiferi este un genială, colegii mei au participat la pichetare, prima fază care se face în momentul unei plantări, deoarece trebuie să știm fiecare arbore unde trebuie plantat, urmând ca noi să face  acum gropile, să mărunțim pământul și să asezăm puieții.” Spune reprezentantul Direcției Silvice.

  ”În timp de furtună, copacii rămân în picioare datorită rădăcinilor! Mă bucur mult că plantăm copaci într-o grădiniță, deoarece copii astfel nu sunt doar informați ci și formați. Sper că această formare să producă și acea transformare pe care ne-o dorim cu toții. Zi de zi să devenim oameni mai buni! ” afirmă reprezentanța Caritas Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img