More


  ”A fi muzician sau orice fel de artist, în vremuri pandemice, presupune un efort psihic incredibil”

  - Advertisement -

  XXL Band, este un grup vocal-instrumental sătmărean înființat în  anul 2001 de către  Adrian Brodi-bass și Călin Damșe-clape. Ulterior, s-au alăturat trupei Mircea Deac-chitară, Fisar Csabi-tobe și cele doua soliste, Ioana și Adelina. Trupa  interpretează diferite  stiluri muzicale precum pop-rock, funk, reggae, jazz-rock, disco, latino, rock’n roll, rock. După plecarea lui Damșe, în anul 2019, l-am cooptat în formație pe pianistul Botos Norbert.

   

  Ce își propune să transmită munca voatră?

  Munca noastră înseamnă calitate în interpretarea pieselor muzicale, seriozitate în relațiile contractuale cu beneficiarii noștri, precum și dorința de a fi apreciați la adevărata valoare.

   

  Ce rol are artistul în societate?

  În societatea zilelor noastre, artistul are valențe multiple. În funcție de natura pregătirii fiecăruia. Artistul transmite emoție, iubire, liniște, adică acele  trăiri care au darul de-ai face pe oameni să fie mai buni, mai toleranți, mai umani.

   

  Cum a fost anul 2020 pentru voi?

  Anul 2020, a fost un an liniștit din punct de vedere muzical, pentru că nu am prea avut de cântat și totodată un an teribil de dificil din cauza epidemiei la nivel mondial.

   

  Cum v-a influențat pandemia ca trupă?

  Din pacate, și trupa noastră a avut de suferit din cauza pandemiei, fiind nevoiți să ne adaptăm la condițiile impuse de starea de urgență, ulterior starea de alerta. Ne-am adaptat situației și am redefinit trupa intr-o variantă unplugged, ca să putem cânta în locații cu  public restrâns.

   

  Cum e să fii muzician în pandemie?

  A fi muzician sau orice fel de artist, în vremuri pandemice, presupune un efort psihic incredibil. Dintr-o data devii inutil, tot ce ai învățat în decursul anilor, experiența acumulată ca artist, munca de ani de zile simți că se duc de râpă.

   

  În perioada aceasta se consumă cultură în mare parte online. Vă propuneți să vă îndreptați în acestă direcție?

  De aproximativ un an de zile, am observat ca majoritatea artiștilor își desfășoară activitatea online. E și firesc, datorită condițiilor muzicale actuale. XXL Band s-a adaptat la aceasta situație, postând pe pagina de Facebook , filmulețe, înregistrări, poze, noutăți despre evoluția trupei.

   

  Din toată industria Horeca, care ramură considerați că a fost cea mai afectată?

  Toată industria de entertainment, inclusiv Horeca, a fost puternic afectată. Nu aș menționa în special o ramura aparte, deoarece toți am avut de suferit și nu se întrevede nici o speranță de mai bine.

   

  Ce te face fericit în această perioadă?

  Nu știu dacă pot spune că ceva anume mă face fericit în această perioadă tristă, însă ar fi totuși câteva lucruri: activitatea culturala pe care o desfășor la Scoala de Arte, cursanții care ne mai înveselesc zilele cu cântecele pe care le interpretează la orele de muzică, rezultatele de excepție obținute de cursanții școlii care participă la diferite concursuri, majoritatea online.

   

  Care este proiectul la care visați ca trupă?

  Proiectul de suflet al trupei, cel puțin din punctul meu de vedere, este să scoatem un album muzical cu piese proprii care să devină hituri și să susținem concerte peste tot ca să ne cunoască lumea și în varianta aceasta, nu numai la evenimente private (nunți, botezuri,etc.).

   

  Ce planuri de viitor aveți?

  În ceea ce privește planurile de viitor, deocamdată e prematur să ne pronunțăm la ceva anume. O să stabilim un plan de repetiții pentru a ne îmbogățiți repertoriul cu piese noi, dacă printr-o minune o să ne lase ăștia să cântam și cel mai important lucru pentru toată lumea să rămânem sănătoși!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img