More


  ALERTĂ!!! SCAVAGISM MODERN Satu Mare

  - Advertisement -

  Unii patroni sătmăreni continuă să-și bată joc de muncitori în ciuda amenzilor mari pe care le riscă. Parctică sclavagismul modern și nu își angajează muncitorii, deși verbal îi asigură pe aceștia că le sunt făcute actele de muncă. Inspectorii de muncă i-au prins pe trei dintre patronii care foloseau munca la negru și i-au amendat drastic.

  Controale peste controale

  În cursul lunii februarie 2021, inspectorii de muncă sătmăreni au efectuat 159 de controale, din care 88 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 71 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 262 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control 262 măsuri pentru înlăturarea acestora.

  Cu ocazia celor 88 controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna februarie 2021 s-au aplicat în total 64 sancţiuni contravenţionale, din care 14 amenzi în valoare totală de 81.000 lei și 50 avertismente, inspectorii de muncă dispunând 131 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  Muncă la negru

  Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 48 sancțiuni (11 amenzi în valoare totală de 61.000 lei și 36 avertismente) . Pentru folosirea muncii nedeclarate au fost sancționați 3 angajatori cu amenzi în sumă totală de 40.000 lei, și 1 angajator cu avertisment pentru netransmiterea în REVISAL a datelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

  Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 108/1999 (republ., cu modif.și compl. Ulterioare) pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, respectiv pentru nerespectarea de către angajatori a obligației de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă a documentelor și informațiilor solicitate pentru neîndeplinirrea măsurilor dispuse pentru înlăturarea deficiențelor constatate au fost aplicate 3 amenzi în sumă totală de 20.000 lei.

  Pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților în format electronic au fost aplicate 13 sancțiuni (avertismente) și s-au dispus 18 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

  Pericole la locul de muncă

  În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 71 de controale în cursul lunii februarie 2021, fiind constatate 131 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 131 sancțiuni contravenționale (8 amenzi în valoare totală de 38.000 lei și 123 avertismente). Au fost dispuse 131 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

  În cursul lunii februarie au fost comunicate (de către angajatori) 11 evenimente (cercetate conform legii de către angajatori, dosarele de cercetare urmând a fi avizate de către I.T.M.).

  Și în luna curentă sunt în continuare în curs de desfășurare acțiunile de control în cooperare cu alte instituții (Instituția Prefectului, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pt. Situații de Urgență, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Protecția Consumatorului), pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img