Dacă e luni seara, e Mircea Govor la Actualitatea sătmăreană. Managerul NVTV a vorbit deschis despre situația politico-administrativă de la nivel județean, despre restricțiile impuse de pandemie și mai ales despre situația economică din țară.

Mai e un pas până la dictatură
Începutul emisiunii a fost dedicat situației actuale din țară. Cu protestele apărute în marile orașe și cu reacția stângace a autorităților.
”Eu zic că mai e un pas până la dictatură. Oamenii au dreptate să iasă în stradă. Simt că guvernanților nu le pasă de ei, iar toate restricțiile se iau parcă după ureche. În plus, nu există explicații clare și, mai mult, nu se întrevede un sprijin real pentru populație și firme din partea guvernanților”, a spus Mircea Govor, care este de părere că de fapt Raed Arafat e scos intenționat la înaintare de guvernanți.
”Îl pun pe post de paratrăsnet. Ca să nu li se strice lor imaginea, nu vor ei, guvernanții, să iasă cu veștile proaste. Cu anunțurile legate de restricții. Să ne aducem aminte că acum câțiva ani , când Traian Băsescu a vrut să îl schimbe, oamenii au ieșit să-l susțină pe Arafat. Acum, am impresia că se folosesc de el. Arafat a făcut lucruri bune, să nu uităm de SMURD. Dar acum, se folosesc de el”, a spus Mircea Govor.
Legat de protestul de la Satu Mare, Mircea Govor a amintit că ” la noi parcă nu e o tradiție a protestelor. Lumea se complace și combate acum mai mult pe facebook. Deși eu cred că și aici sunt foarte mulți nemulțumiți”, crede Mircea Govor.

PSD-ul va ajunge la 70% în 2024
”Dacă 20% din abuzurile pe care le face coaliția asta acum le făcea PSD-ul, Doamne păzește ce era în țară…Dar acum și reziștii eu cred că se joacă cu focul…De exemplu, Voiculescu e cel mai slab ministru al Sănătății pe care România l-a avut. E o bătălie acum între USR-PLUS și PNL și să își scoată ochii…Se mai suportă doar cât mai au interese comune, apoi urmează divorțul…Dar asta e bine pentru PSD…Revin și spun, dacă tot așa se comportă coaliția asta, în 2024, PSD-ul va ajunge la 70%”, a spus Mircea Govor, care a făcut și o previziune…”Nu-i prinde paltonul împreună în coaliție pe USR-PLUS și PNL…”

Despre alocările bugetare de la Consiliul Județean
La nivel local, Mircea Govor e de părere că pentru Satu Mare va fi un mare câștig faptul că pentru următorii patru ani firma ARL va întreține drumurile din municipiu. ” E o firmă puternică, serioasă și veți vedea cum vor arăta drumurile în oraș. Ei fac și podul peste Someș și tot ei au salvat și Autostrada Codrului, care va fi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din județ”, a spus Mircea Govor.
”Le transmit celor de la Consiliul Județean, chiar îi rog frumos, să nu-și bată joc de primarii PSD la împărțirea banilor. De ajuns cât și-au bătut joc de PSD până acum, măcar acum că tot suntem în Postul Paștelui să fie mai înțelepți. Știu, și am aici pe telefon lista cu sumele care vor fi alocate localităților din județ. Sunt de acord ca municipiul Satu Mare să ia suma cea mai importantă, dar restul localităților n-ar trebui împărțite pe criterii politice. Ce vină au unii că au primar PSD, ALDE sau PROROMÂNIA și alții au primar UDMR sau PNL?! Sătmărenii trebuie tratați la fel de conducerea județului!”, a amintit Govor, care a dat și exemple de alocări diferențiate, în funcție de culoarea politică a primarului.
La finalul emisiunii managerul NVTV, Mircea Govor, a transmis sărbători fericite și Paște Fericit! sătmărenilor care sărbătoresc duminică Învierea.

Înregistrarea emisiunii Actualitatea sătmăreană de luni seara poate fi urmărită pe pagina de facebook a Nord Vest TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here