More


  ”Îmi lipsesc de pe scenă emoțiile și trăirile celor din jur”

  - Advertisement -

  Gabriel Andrei este din Satu Mare, iar meseria lui de bază este de profesor cu gradul I, de Educație Fizică și Sport la Școala din Livada, meserie pe care o face cu cel mai mare drag. De muzică s-a apucat acum 9 ani de zile dintr-o simplă întâmplare, iar de atunci ”viața mi s-a schimbat, zic eu în bine„ ne spune acesta.

  Cum ți-ai descoperit această pasiune?
  Am avut ocazia să cunosc un om cu suflet mare, care din păcate azi nu se mai află printre noi. Colegul meu, Fery Csaki, profesor de muzică la școala în care profesam și eu. Am devenit foarte buni prieteni și de acolo a pornit totul. Fără el nu eram aici, în lumea asta a muzicanților sătmăreni.

  Muzica pentru tine e doar un hobby sau un stil de viață?
  Atât pentru mine cât și pentru colegii mei din trupă, muzica este clar, un stil de viață. Ne-am obișnuit în felul acesta și ne bucurăm atunci când reușim să facem oameni fericiți prin stilul și muzica noastră.

  Cum a fost pentru tine începutul în acest domeniu ?
  Ca în orice domeniu, la început nu e ușor deloc. E nevoie de multă muncă, repetiții și bineînțeles cheltuieli. Se câștigă frumos dar se și investește mult.

  De ce ai ales să cânți acest gen muzical?
  De când mă știu, mi-a plăcut muzica populară și muzica de petrecere. Abordăm și alte genuri, dar cam astea merg la sufletul omului.

  Care a fost cea mai frumosă experiență?
  Au fost multe experiențe frumoase în toți anii aceștia. Printre ele aș putea numi deplasările și cântările pentru românii din străinătate. Acolo emoția e mult mai puternică.

  De unde te inspiri și de ce?
  Atât supărările cât și bucuriile acestui neam se regăsesc în majoritatea melodiilor pe care noi le cântăm la evenimente. Asta e viața de român, cu bune și cu rele. Nu-i nevoie de inspirație, e de ajuns să-l privesc pe cel din fața mea și știu ce trebuie să îi cânt.

  Ai și piese proprii? Dacă da, care este preferata ta și de ce?
  De 2-3 ani încoace am început să îmi fac singur piesele, atât versurile cât și linia melodică. Ce simt pun pe foaie, iar apoi transmit mai departe. Am văzut că oamenilor le place și am zis că așa e mai bine. Îmi plac toate, pentru că sunt ale mele, dar printre ele aș putea aminti “Vai săracă țara mea” și „Străin cu suflet de român”.

  Cum ți-a afectat pandemia de coronavirus stilul de viață ?
  Pandemia bat-o vina! Ne-a dat peste cap multe planuri și bineînțeles a trebuit să amânăm multe evenimente, dar sunt foarte optimist și sunt sigur că în scurt timp vom reveni la normal.

  Ce îți lipsește cel mai mult de pe scenă?
  Îmi lipsesc emoțiile și trăirile celor din jur. Sper ca în scurt timp, alături de băieții mei din trupă, Cory, Mișu, Vlad și Ionuț să putem face din nou cea ce ne place nouă cel mai mult, să veselim lumea.

  Ce planuri de viitor ai?
  Să-mi văd băiețelul sănătos, să reușesc să fac nunta anul acesta alături de scumpa mea viitoare soție și nu în ultimul rând, ar fi o onoare pentru noi, ca formație să vă fim aproape la evenimentele importante din viața dumneavoastră.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img