More


  ATENȚIE! Pescarii comerciali trebuie să se autorizaze la APM

  =

  Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare anunță faptul că pescarii comerciali din județul nostru trebuie să se autorizaze la sediul institușiei. De asemenea, informează factorii interesati asupra măsurilor prevăzute de Ordinul nr. 410 din 11/04/2008 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activitatilor de recoltare, capturare si/sau achizitie si/sau comercializare, pe teritoriul national sau la export, a florilor de mina, a fosilelor de plante si fosilelor de animale vertebrate si nevertebrate, precum si a plantelor si animalelor din flora si, respectiv, fauna salbatice si a importului acestora.

  Doar cu autorizarea APM Satu Mare
  Astfel, pentru aplicarea corespunzătoare a normelor stabilite prin Ordinului nr. 410/2008, solicitarea și obținerea autorizației pentru activitatile de recoltare, capturare si/sau achizitie si/sau comercializare se impune și pentru desfășurarea activității de pescuit comercial.

  În acest sens, pescarii comerciali, autorizați anual de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) să captureze diferite cantități de pește din habitatele naturale, au obligația să solicite Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare eliberarea autorizatiei de recolatre/capturare, anterior începerii activității de pescuit comercial pe teritoriul județului Satu Mare.

  Acte necesare
  Pentru solicitarea unei autorizații de pescuit în temeiul Ordinului nr. 410/2008, agenții economici trebuie să prezinte la APM Satu Mare următoarele documente:

  a. cerere de autorizare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3;

  b. declararea punctelor de achiziţie şi a centrelor de prelucrare;

  c. copie de pe documentul de plată a tarifului (250 lei pentru persoane juridice );

  d. certificatul unic de înregistrare cu codul CAEN declarat pentru activitatea pe care doreşte să o efectueze;

  e. licenta de pescuit comercial cu viza pe anul în curs;

  f. autorizatia de pescuit comercial cu cotele de recoltă aprobate;

  g. avizul eliberat de administratorul ariilor naturale protejate care se suprapun cu zona de pescuit (după caz).

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img