More


  Criza politică stă încolăcită pe „bocancii” Decidenţilor egoişti

  - Advertisement -

  Frământările politice actuale, cu atacuri directe la persoană sau la anumite formațiuni politice, nu fac parte nicidecum din inteligenta complementaritate, care ar trebui să existe între partidele politice, atât de necesară pentru prosperitatea interesului național și contracararea în timp util a unor „inginerii financiare şmechere…”. Speculațiile sunt la modă, iar în urma acestora sunt lansate în spațiul public dezinformări politice publice prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă. Parcă asistăm uneori la un meci de box. Stăm și ne uităm neputincioși la tot felul de acuzații belicoase și „pronosticuri” anemice, care mai de care spoite cu subestimări de tot felul adresate public unor partide sau personalități politice. Multe din aceste „declaraţii politice” sunt dejucate de politicienii condamnați pe nedrept, în timp ce „spectatorii” nu știu ce să mai creadă.

                  Într-o vreme, denigrările politice aveau aspect de „vijelie” dramatică stradală cu iz de campanie electorală, iniţiate de actualii Decidenţi egoişti. Din letargia lor spoită cu olecuţă de paranoia s-a născut criza politică. Parcă nu le vine să creadă că sunt în corzi şi au ochii încrucişaţi în urma loviturilor primite de la puternica şi nemiloasa Criză Economică. Unii „politruci” dorm în „izmenele” ignoranţei şi se uită miraţi în larga zare a Democraţiei. Pe bune, nu le vine să creadă că s-a instalat în orgada lor politică, flancată cu „garduri electrice”, haosul crizei politice. De o vreme încoace, marii decidenţi „dorm pe coadă”, şi nu mai ştiu  cum „să dreagă busuiocul” degringoladei instalată pe „moşia” lor minoritară.  O parte din politicienii români nu reușesc să se ridice deasupra amatorismului politic, motiv pentru care „bat apa-n piuă” spre dezamăgirea a milioane și milioane de români. Cine să mai asculte „bumbăcelile” vocale politice ale mediocrilor ahtiați după Putere. Pe unele posturi de televiziune apar tot felul de „chibiți” bine plătiți, care „fac jocul” celor care „comandă” din umbră ce să spună în fața poporului. Prin informațiile lor „incendiare”, bine direcționate, încearcă să creeze în mintea oamenilor o imagine falsă despre anumite demersuri politice pozitive, care au „urnit” România din mocirla creată de unele „caricaturi politice” postdecembriste. Bucuria poporului de a trăi în Democrație este de multe ori terfelită de cele mai răutăcioase şi neconcludente declarații politice publice lipsite de consistența pertinentă a unei gândiri optimiste și creative.

            „Arta” de a găsi în permanență „nod în papură” concurenților politici este odioasă, dezolantă și neproductivă. Aceste atacuri conflictuale permanente creează o stare de instabilitate în țară, de dezinformare publică, de revoltă interioară și neliniște. De multe ori, din declarațiile unor politicieni sau a unor analiști politici aserviți „lipsesc cu desăvârșire” ideile unei perspective optimiste în ceea ce privește dezvoltarea economică a României. În alte țări au fost implementare strategii economice originale autohtone, iar acum acestea se bucură de prosperitate în condițiile economiei de piață. Când să prospere țara, dacă mulți români rămași acasă își consumă energiile în tot felul de conflicte politice, condamnări, analize retroactive penale și multe alte „găselnițe” bune de adunat în dosare, mai mult sau mai puțin argumentate cu fapte reale. Asta-i România din zilele noastre hărţuită de o criză politică prostească?

            Unde sunt marile proiecte din campaniile electorale ale partidelor politice, care au promis „marea cu sarea” poporului român, mai presus decât orice interese ale culorilor politice ? Unde sunt soluțiile consensuale menite să ducă țara pe drumul ascendent al prosperității creșterii economice? Unde sunt strategiile moderne de dezvoltare a României în vremea economiei de piață? Oamenii de afaceri români reprezintă doar câteva procente din investitorii țării. Adică, ce să înțelegem? „Țara arde și baba…” bârfește cât e ziulica de mare prin intermediul unor mijloace de comunicare în masă cu scopul dezinformării politice a poporului, dar şi pentru a-i pune la respect pe colegii lor politicieni, care au obţinut cel mai mare procentaj în recentele alegeri… „Colac peste pupăză” , celebra „babă” avidă după Puterea unilaterală se joacă „de-a alba-neagra” cu minţile românilor! Regretatul nostru scriitor, poet şi politician Nicolae Dabija, a lăsat posterităţii numeroase opere, dar şi câteva soluţii necesare pentru ieşirea din criză: ,,În ziaristică sunt foarte mulţi oameni pregătiţi. Cei care scriu în presă despre crizele economice, politice, culturale nu sunt citiţi de factorii decisivi, nu se informează, fiind un minus al întregului nostru popor. E necesar să găsim o modalitate, să-i facem pe oamenii politici să citească presa. Astfel ar găsi chiar ei pentru ei mai multe soluţii ca să scoată neamul din această criză fără sfârşit…”.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img