More

    Trucuri pentru curățenia de Paște

    Paștele este o sărbătoare a cărei pregătire prealabilă este conectată cu ideea de curățenie. Dat fiind că celebrarea Paștelui are loc primăvara, care este un anotimp al schimbării și al trecerii de la zilele friguroase ale sezonului rece, la soarele blând si temperaturile pozitive de afară, este natural să întâmpinăm venirea acesteia curățându-ne locuințele. Vă prezentăm câteva trucruri, prin care puteți să faceti curațenie folosind produse naturale:

    Bicarbonat de sodiu 

    Utilizați bicarbonatul pentru a elimina mirosurile și pentru albire. O pastă de bicarbonat și apă poate ajuta la albirea chiuvetelor și căzilor de baie.

    Ceara de albine

    Puteți uita de produsele uleioase pentru lustrul  mobile în favoarea atotnaturalei ceri de albine. Găsiti un crescător de albine local, si sprijiniti economia!

    Amidon de porumb și sifon 

    Pentru un tratament rapid al petelor de pe covoare ori draperii, acoperiti pata cu amidonul absorbant. Lăsati-l pe pată circa 20 de minute, apoi turnati sifon pentru a înlătura pata. De asemenea încercați amidonul pe uleiul care a picurat pe țesături.

     Apă oxigenată: dezinfectare, înlăturarea petelor

    Apă oxigenată (peroxidul de hidrogen ) este un puternic dezinfectant. Pentru a omorâ mucegaiul, combinați bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată pentru a crea o pasta, aplicați-o pe mucegai și lăsați să stea pentru câteva minute.

    Lămâia, bună pentru înlăturarea petelor și mirosurilor

    Lămâile sunt o soluție excelentă pentru înlăturarea mirosurilor din bucătărie. Treceți o jumătate de lămâie  peste un tocator  si veti înlătura mirosurile grele cum ar fi cele de ceapă sau pește. De asemenea dacă așezati o lămâie în frigider, poate să absoarbă mirosurile neplăcute.

    Săpun de casa lichid, putere de spumare

    Săpunul de casă lichid (făcut cu ulei de masline) este un săpun de uz general, pe bază de ulei de masline, se poate folosi la spalatul vaselor, la curățarea podelelor și la multe altele. Pentru o podea sau un zid/perete curat, combinați o cană de otet cu mai puțin de patru litri de apă fierbinte si câteva picături de săpun.

    Ulei de masline, bun pentru lustruirea lemnului

    Uleiul de măsline poate recondiționa lemnul în mod natural!

    Ulei de pin, bun pentru curătarea podelelor de lemn moale

    Uleiul de pin se poate folosi pentru recondiționarea în mod natural a podelelor de lemn, având  miros proaspăt.

    Sarea

    Sarea grunjoasă vă ajută să înlăturati grăsimea. Pentru a curăța petele insistente de săpun, combinați bicarbonat de sodiu si  sare grunjoasă  si frecati.

    Oțetul alb: dezinfectare, scoaterea petelor

    Oțetul alb este sursa energetică a curățării. Dezinfectând și deodorizând, oțetul este un produs de dorit pentru a scăpa de germenii ce bântuie anumite locuri precum mesele de bucătarie/blaturile, mânerele de uși și telefoanele.

    Cu puțin efort și inventivitate putem elimina toate produsele chimice nenaturale din activitatea de curățenie a casei.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE