More


  Contradicțiile, Acuzațiile și Moțiunea de cenzură

  - Advertisement -

  În tânăra noastră Democrație rebelă nu avem parte nici măcar de niște contradicții celebre, menite să schimbe în bine mersul economiei românești. Actul decizional este asumat de o parte din forțele politice din România, care și-a creat o mănușă de box molcuță, cu ajutorul căreia sunt ,,reduși la tăcere” politicienii exilați de pe scena politicii românești. Cu regret se poate constata că nu există schimbări majore în ceea ce privește actul decizional, dar nu se întrevăd nici mult așteptatele concilieri politice. Se spune că: ,,Din contradicții se naște adevărul!”. Aceste cuvinte înțelepte au fost terfelite și aruncate la coșul de gunoi al infatuării politice. Da, probabil contradicțiile ar putea naște soluții viabile complexe și diverse în vederea mult așteptatei prosperități democratice. Contradicțiile sunt umbrite însă de egoismul unor ,,politruci” îngâmfați, care vor ,,să-și aroge toate meritele unor posibile realizări în plan economic și social…”.

  De departe se poate observa că ,,pălăria” nevoilor sociale și economice este prea mare pentru răsfățata ,,Majoritate minoritară”. Am remarcat faptul că unele eșecuri au dat de gândit unor politicieni din echipa celor care conduc la ora actuală România. Acești politicieni adevărați, dar rezervați… pentru că aceasta este regula grupurilor politice, se pare că au simțit nevoia unei solidarități a politicienilor din România, care să poată ,,creiona” o strategie eficientă aferentă Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din nefericire, ,,dictatura” ascunsă a unor lideri întrece orice ,,limită a bunului simț”. Unii dintre ei s-au agățat de PNRR de parcă acesta ar fi un fel de… ,,Arca lui Noe”. Egoismul prostesc și pueril…nu lasă loc și altor idei originale eficiente pentru ca acest plan să devină flexibil, imbatabil, de necontestat și ancorat pe deplin în potențialul economiei românești. Așadar, nici măcar de contradicțiile aducătoare de profit nu avem parte în această Democrație, care stă doar pe un picior de lemn mâncat de cariile exclusivismului și-a răutății.

  O altă ,,delicatesă”, a confuzei și imprevizibilei noastre Democrații, sunt Acuzațiile. Sortimentele sunt variate, garnisite cu tot felul de speculații născute din ,,semințele” intereselor cu mai multe fețe. Depinde cine urmează să fie demolat, fie din invidie, fie din dorința de a anihila anumiți concurenți politici de temut de pe scena cea mare a politicii instabile. Sunt la mare modă acuzațiile. Scenariile de tot felul, care de care mai demolatoare. Ele dau satisfacție cârcotașilor, invidioșilor, fanaticilor, proștilor și consumatorilor de scandal. Acuzațiile în niciun caz nu ne vor aduce prosperitate și o perspectivă normală a evoluției noastre spre adevărata Democrație. În multe situații, Acuzațiile nedrepte, aruncate în spațiul public ,,ca din praștie”, chiar regizate, sau expuse în fața ,,completului de judecată”, îi vor determina pe foarte mulți oameni valoroși să se retragă din viața publică și chiar să plece din țară. Dezamăgirea creată de acuzațiile nedrepte este dureroasă, greu de suportat și contracarat într-o lume în care aproape nimeni nu se mai bagă pentru a dispera acest flagel toxic din zilele noastre, cică, ,,democratice”.

  Dincolo de efectele nefaste ale lipsei contradicțiilor și prezența acuzațiilor, gustate din plin de cârcotași, mai apar din când în când ,,moțiunile de cenzură”. Parcă aceste moțiuni ar fi niște ,,colaci de salvare…”. Cum apare câte o moțiune de cenzură, născută de multe ori ,,fără sorți de izbândă”, se naște celebra întrebare: ,,A trecut sau n-a trecut moțiunea de cenzură?”. La acest capitol, ,,politrucii” noștri sunt ,,ași”. În culisele Parlamentului sau birourile fastuoase, se ,,pun la cale” înțelegerile tacite cu scopul de a nu fi votată moțiunea de cenzură, chiar împotriva voinței unor colegi de partid, care înțeleg de multe ori intențiile bune ale colegilor din alte partide. Calculele și regiile artistice țin mai mult de interpretarea unei piese de teatru și nicidecum de obiectivitatea și necesitatea schimbării opticii unor ,,fanfaroni” politici încăpățânați, chiar nărăvași, care nu vor sub nicio formă să recunoască ideile bune aducătoare de schimbări profunde în societatea românească. ,,Viaţa noastră oscilează între două contradicţii: datoria de a spune adevărul şi necesitatea de a-l ascunde”. – poetul Tudor Arghezi; ,,Înainte de a acuza pe aproapele tău, cercetează mai întâi propriile tale cusururi”… – Menandru, poet dramatic grec.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img