More


  CONTROALE. Garda de Mediu a aplicat amenzi de zeci de mii de lei în urma controalelor efectuate în județ

  - Advertisement -

  În luna aprilie 2021, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 55 acțiuni de inspecţie și control, din care 17 inspecții planificate la obiective care fac obiectul Directivei Europene privind Emisiile Industriale și 38 de inspecții neplanificate, după cum urmează:

  – 10 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;

  – 5 controale de verificare a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare;

  – 3 pentru verificarea realizării măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare;

  – 12 controale efectuate în urma unor sesizări, pentru verificarea aspectelor semnalate în acestea;

  – 2 acțiuni de autosesizare;

  – 2 inspecții pentru emiterea sau revizuirea actelor de reglementare;

  – 4 controale împreună cu reprezentanți ai UAT privind salubrizarea localităților.

  Principalele acțiuni de inspecție au vizat modul de respectare al prevederilor legale vizând calitatea aerului , gestionarea deșeurilor, respectiv identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri. Pentru obiectivele verificate care intră sub incidența I.E.D. s-a urmărit conformarea activităților cu cerințele autorizației integrate de mediu . Au mai fost efectuate verificări la obiectivele finalizate prin fonduri europene, pentru stabilirea modului de conformare la cerințele actelor de reglementare emise pentru proiectele respective.

  În urma acestor controale, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.000 lei, iar pentru o faptă ce face obiectul legii penale au fost sesizate autoritățile competente pentru soluționarea acesteia.

  În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img