More


  FOTOGALERIE. Acțiune ecumenică, de sărbătoare pentru vârstnicii aflați în nevoie

  - Advertisement -

  Sărbătorirea Paștelui s-a sădit statornic în sufelete noastre, îl sărbătorim pe seama credinţei, dar îl mai interpretăm şi ca un prilej favorabil de a ne revedea cu familia sau cu cei apropiați, de a avea parte de trăiri calde şi energizante, momente care ne vor călăuzi toată viaţa.

  Din păcate, sunt foarte mulți vârstnici, care nu au parte de astfel de experiențe îmbucurătoare și nu au ocazia să simtă atmosfera de sărbătoare din cauza faptului că nu au aparținători sau aceștia se află la kilometrii distanță, şi mai sunt şi bolnavi, suferind de singurătate şi multe neajunsuri.

  Cu ocazia sărbătoririi Paștelui Ortodox, a venit rândul credincioșilor aparţinând bisericilor occidentale să revanşeze binele primit acum o lună în urmă din partea credincioşilor bisericii orientale, şi să aline de această dată ei suferinţele celor necăjiţi.

  La apelul ecumenic al Fundației Hans Lindner în cadrul programului ,,Lindner Agape’’ (menit să asigure o masă îmbelșugată persoanelor aflate în etate), au venit în ajutor mulți voluntari, producători locali care au donat o parte din produse, dar și întreprinzătorul Varga Ferenc cu familia lui, atât ca voluntar în prepararea bucatelor culinare, dar şi în suportarea costurilor.

  Voluntarii împreună cu angajații fundației au gătit cu mare drag mâncăruri specifice de Paști precum: drob de miel, ruladă umplută, șuncă fiartă, sarmale, pască, supă de carne de pui, prăjituri și suc de mere, care au fost livrate vârstnicilor la domiciliul acestora, aducând o „rază de soare” feţelor lipsite de speranță.

  Fundația Hans Lindner se bucură că a putut determina din nou un număr atât de mare de persoane să se implice cu dăruire într-o acțiune de suflet, care să manifeste grija pentru vârstnici și le mulțumește pe această cale voluntarilor mărinimoși.

  Sătmărenii sunt chemaţi să se alăture şi în viitor, în oricare din zile, eforturilor de Agape a fundaţiei, adică a exersa dragostea şi grija milostivă faţă oameni, să nu rămânem indiferenți la nevoile oamenilor din comunitate și să nu le oferim numai de Sărbători, ci și pe parcursul întregului an o masă îmbelșugată, amintiri, emoții și trăiri care le vor face zilele mai vesele, mai suportabile…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img