More


  IN MEMORIAM Lucian Blaga

  - Advertisement -

  Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Cenaclul „Cronograf” și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, a organizat joi 6 mai 2021 la bustul poetului din fața școlii gimnaziale, Medalionul Cultural „IN MEMORIAM LUCIAN BLAGA – 60”, prilejuit de comemorarea a 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a celui ce a fost marele poet și gânditor, Lucian Blaga.

  În cadrul evenimentului, a fost evocată figura marelui poet, filosof, eseist, dramaturg, jurnalist, diplomat și profesor universitar, Lucian Blaga de către: managerul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, directoarea Școlii Gimanziale ”Lician Blaga”, Ruxandra Chivulescu deputatul Adrian Cozma, poetul Felician Pop precum și reprezentanții altor instituții.

  De asemenea, în cadrul evenimentului, au citit poezii membrii cenaclului Cronograf- Natalia Rit, Adrian Lupescu, Cornelia Balan Pop, Loredana Stirbu, Balogh Francisc.Gheorghe Cormos și elevii liceului, Sabau Luca, Oniga David ,David Bianca, Soponar Andrei. Pe lângă momentele poetice a avut loc și un scurt recital de muzică oferit de interpreții vocali și instrumentali, Tămas Georgiana, Mitrasca Darius și Lobont Daniel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img