More

    Românii vaccinați pot călători fără restricții în Ungaria

    Ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, a anunțat pe pagina sa de socializare că toți cetățenii români care au o adeverinţă de vaccinare pot intra în Ungaria fără să fie obligaţi să mai stea în carantină să facă vreun test PCR.

    Péter Szijjártó a anunțat printr-o postare pe pagina de socializare că Ungaria a luat măsura de a înlesni călătoria cetățenilor români în țara vecină, dacă aceștia pot prezenta un certificat de vaccinare. Măsura autorităților de la Budapesta vine după ce Guvernul României a luat, vineri, o decizie asemănătoare, cetăţenii ungari având dreptul de a călători liber în România dacă dovedesc că au fost vaccinați.

    „De sâmbătă seară cetățenii români vaccinați pot călători în Ungaria fără restricții! Această veste bună vine după ce vineri Ungaria a fost trecută pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic, așadar cetățenii din Ungaria pot călători fără restricții în România. Cetățean român vaccinat este acea persoană care a primit ambele doze de vaccin, iar de la rapel au trecut cel puțin 10 zile”, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd.

    Careienii pot folosi varianta de a se deplasa în zona de frontieră în Ungaria, până la o distanţă de cel mult 30 de kilometri de la graniţă, fiind obligaţi să revină în România în cel mult 24 de ore.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE