More


  Reușita unui tatuaj este relația de comunicarea cu clientul

  - Advertisement -

  Valer Sasu este artist vizual- pictor,grafician,sunt din Satu Mare. A debutat ca artist acuma mai bine de 20 de ani cu primele expoziții personale, atât în Satu Mare cât și în Cluj, Sibiu, Baia Mare, București și peste hotare.

  Întalnirea sa cu arta tauajelor s-a intamplat mai demult, dar primii pași i-a făcut acum 6 ani, ne spune el, când a hotărât să încerce și acest mod de exprimare artistică.

  „Motivele pentru care am ales și această cale sunt, în esență, simple: în Romania e mai complicat să trăiești doar din Artă, în cazul meu pictură și grafică, iar ca dascal am avut prea puține satisfacții profesionale. Însă, motivul de bază este faptul că arta tatuajului se leaga foarte mult de desen, de folosirea celor trei elemente de limbaj plastic și anume punct, linie și pată. Acestea sunt “uneltele” mele cu care lucrez cel mai bine” povestește Valer Sasu.

  Ca în orice alt domeniu, fie că e vorba de ceva comercial sau e vorba de Artă, exista “produs” de bună calitate sau de calitate mai slabă. La fel și la tatuaje, există tatuaje realizate cu maiestrie și care și după vindecare își păstrează calitățile, dar exista și tatuaje mai puțin reușite fie din cauza lipsei de pregătire și de talent a tatuatorului respectiv sau a lipsei de experiență.

  „Ca să devii tatoo artist, în opinia mea, este absolut obligatoriu să stăpânești foarte bine acest limbaj, adica desenul, lucru valabil la oricare ramură a artelor vizuale, dar în special la tatuaje deoarece acolo nu ai radiera să stergi sau libertatea de a modifica o linie dupa ce deja ai trasat-o în piele” declară Valer pentru Gazeta de Nord Vest

  Un aspect foarte important pentru reușita unui tatuaj este relația cu clientul, comunicarea cu acesta. Chiar dacă trăim într-o societate în care auzim sintagme de genul “clientul meu, stăpânul meu” sau “eu fac ce îmi cere clientul”, când vine vorba de tatuaje, în opinia lui Valer, e puțin diferita situația.

  „În primul rând, eu nu sunt doar un simplu executant sau cineva care oferă un produs, sunt artist, am propriul stil care doresc sa-l promovez și în aceasta idee încerc să sfătuiesc clienții mai puțin hotărâți în a alege un tatuaj original și bine desenat. Dacă persoana respectivă dorește să-i concep eu modelul de tatuaj este și mai bine!” mărturisește Valer Sasu

  În România, din păcate, încă există preconcepții când vine vorba de tatuaje, mai ales când vine vorba despre oamenii tatuați. Însă față de anii precedenți, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar. Este o artă care dacă e bine făcută se poate purta pe piele cu mandrie. Exista multe alte lucruri care sunt cu adevărat nocive în societate. Acesta nu este unul dintre ele!

  „Ca și în cazul lucrărilor mele de pictură și desen am surse de inspirație artiști din lucrările cărora am ceva de învățat sau al căror stil și tehnică sunt aproape de ceea ce fac eu. După părerea mea, nu există diferență fundamentală între arta tatuajului și altă ramură a artelor vizuale. Chiar dacă undele sunt pe pânză sau hârtie și tatuajul are ca suport pielea umana, el, tatuajul, poate să fie o lucrare de arta cu toate calitățile și valorile pe care le poate avea o lucrare de arta” afirmă Valer.

  Perioada Covid și Post-Covid, chiar dacă cu realizarea de tatuaje a fost mai aspră, Valer și-a continuat activitatea creatoare pictând și desenând la studio, astfel a reușit să deschidă și să participe la câteva expoziții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img