More


  Campania intitulată sugestiv “Protejăm animalele”, derulată în județ

  - Advertisement -

  În perioada 10-11 iunie a.c., polițiștii sătmăreni din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, alături de cei din cadrul Biroului pentru Siguranță Școlară, respectiv cei de prevenire, au organizat o serie de activități preventiv-educative în campania inițiată și intitulată sugestiv “Protejăm animalele”, având tema principală “Eu nu pot vorbi, dar poți fi tu vocea mea!”.

  Pentru a facilita atenția, comunicarea și exemplificarea, medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor a prezentat copiilor prezenți câteva animale de companie. Elevii au fost imediat cuceriți de acestea și au participat activ și cu mare interes la subiectele abordate și temele discutate.

  Drepturile necuvântătoarelor, obligațiile pe care le au proprietarii de animale, precum și stoparea cruzimii față de animale, au fost subiectele de interes dezbătute în cadrul activităților desfășurate.

  Ofițerii de poliție au organizat un concurs de desene, cu respectarea temei campaniei, fiind plăcut impresionați de receptivitatea și talentul copiilor, cunoștințele acestora privind drepturile animalelor și grija pe care copiii le au față de ele. Copiii participanți au fost recompensați cu surprize pentru animalele lor de companie.

  Activitățile s-au desfășurat la clasa I-a A a Școlii Gimnaziale Constantin Brâncoveanu din Satu Mare, sub îndrumarea dnei. Raluca Groza și a dnei. director prof. Roatiș Adriana, precum și la Clasa I-a B a Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, sub îndrumarea dnei. Rodica Corondan și a dnei. director prof. Ruxandra Chivulescu.

  Cruzimea și lipsa de respect a unor oameni față de viețuitoarele din jurul lor traversează toate granițele vârstei și nu numai, de aceea, protecția animalelor este un domeniu prioritar pentru polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, știut fiind că prevenirea și informarea reprezintă cheia sensibilizării față de animale și nevoile lor și că acestea trebuie cultivate de la cele mai mici vârste.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img