More


  Elaborarea planurilor de reziliență ale spitalelor

  - Advertisement -
  Direcția de Sănătate Publică a convocat în ședință de lucru echipele de management ale unităților sanitare spitalicești din județul Satu Mare în vederea analizării și finalizării planurilor de reziliență ale spitalelor față de recrudescența COVID-19, planuri care vor fi înaintate către Ministerul Sănătății. La ședință au participat prefectul Altfatter Tamás, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și directorul cancelariei, Kovacs Robert alături de directorul executiv al DSP, dr. Macrina Mihai.
  A fost analizată activitatea fiecărui spital de stat din județul Satu Mare (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Județean de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Carei, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș) și s-au prezentat documentele solicitate, întocmite în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 434/26.03.2021.
  În principal, planurile de reziliență propuse conțin informații privind pregătirea structurii unităților sanitare în situația unui nou val pandemic COVID-19, asigurarea resurselor umane dar și propuneri privind necesarul de materiale de protecție și materiale sanitare, de medicamente, dispozitive medicale și aparatură medicală pentru asigurarea gestionării unui posibil episod de recrudescență a COVID-19.
  De asemenea, împreună cu conducerea județului au fost analizate situațiile particulare ale activității fiecărui spital și modalitățile de asigurarea a asistenței de urgență, a gărzilor, a nașterilor și a altor specializări medicale unde există deficit de personal medical. Toate spitalele din județ vor asigura în perioada următoare asistența medicală pentru întreaga populație, secțiile dedicate tratării COVID-19 vor fi restrânse. Cu toate acestea, conform planului, la o posibilă recrudescență a pandemiei, mecanismele de reorganizare a activității vor fi mai rapide și eficiente.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img