More


  Frați români dezbinați, asta-i România modernă Democratică promisă?!

  - Advertisement -

  Febra miliardelor de euro, care sunt destinate României de UE, a cuprins și-a ,,aprins” mințile ,,politrucilor” ahtiați după profituri sigure pe termen lung? Creierele lor funcționează acum ca niște ,,girofaruri” în căutarea unor soluții menite că conecteze anumite firme la robinetul dătător de euroi cu nemiluita? Nu-i de mirare că există atâta egoism în elaborarea unor strategii economice, care se vor transforma mâine-poimâine în ,,cordoane ombilicale legale” pentru unele ,,firme de consultanță sau de casă”. Celebrul proverb ,,Interesul poartă fesul” domină mai mult ca niciodată spațiul românesc sau Euro poartă fesul, la ,,pupitrul de comandă?!” În mod nefericit, se vorbește tot mai des de un fel de ,,dictatură” democratică?, care funcționează în mult invocatul ,,stat paralel”. Pe lângă aceste considerații, se discută despre: trădarea primarilor, împărțirea ministerelor, atacurile mizerabile, înghețarea salariilor și pensiilor, creșterea prețurilor, vânzarea unor active, din câte au mai rămas, negocierile condiționate, stresul vaccinărilor, dar și despre șansa vindecătoare a unei moțiuni de cenzură…sabotată elegant.

  Am întâlnit români extrem de revoltați, care ar fi în stare să recurgă la soluții extreme pentru a înlătura tensiunile existente în societatea românească. Un alt subiect intens dezbătut în continuare în spațiul public este acela al vârstei de pensionare. Adevărul e că în momentul în care unii dintre noi vor merge la muncă până la vârsta de 70 de ani, desigur opțional, ar trebui să aibă în mașină și căsuța aia mică pe care noi o denumim sicriu. În cazul în care un angajat moare în drumul spre locul de muncă, la locul de muncă sau pe drum, la întoarcerea acasă, semenii lui să-l pună repede-repede în sicriu și să-l ducă direct la capela din cimitir. Costurile ar fi minime, iar la bugetul statului ar rămâne în plus banii de pensie ai celui decedat, care a lucrat 35-40-45-50 de ani și a contribuit în fiecare lună la fondul de pensii.

  Din câte se vorbește pe posturile de televiziune și se scrie în presă, Puternicul Euro, care urmează ,,să pășească” în țara noastră ca un ,,Pașă cu doi dinți”, pentru proiecte europene, a transformat în ,,marionete” pe foarte mulți ,,politruci”.Domniile lor execută orbește anumite ,,ordine nevăzute”, de nu mai știe omul de rând ce se întâmplă în țara aceasta. ,,Bătăliile politice” devin extrem de crâncene mai ales în cazul în care se prefigurează anumite ,,împărțeli” vizibile și invizibile, iar contracararea acestora iese cu…,,scântei”. Aceste ,,luminițe de adevăr” se transformă câteodată în adevărate focuri de artificii anemice, care durează doar câteva secunde în loc de câteva minute de reformă sclipitoare adevărată. Generalul Euro ar putea să aibă parte de un armistițiu, dacă bănuții lui ar fi împărțiți în mod frățește între decidenții cei mai puternici din România. Câștigul ar fi triumfător pentru combatanții mai mult sau mai puțin credibili. Pe de-o parte s-ar instaura pacea politică, pe de alta, toată lumea ar avea de lucru și de câștigat, iar în țară schimbările iscate de fondurile europene ar fi notabile și …,,toată lumea ar fi mulțumită”. Vise, vise, ,,dragi români cu inimă mare”! Cel mai mare proiect al tuturor românilor ar trebui să fie acela în care s-ar pune un accent deosebit pe dezvoltarea fără precedent a mediului de afaceri românesc, stimularea exporturilor și valorificarea cu mijloace proprii autohtone a bogățiilor naturale. Materiile prime, în această viziune, ar trebui să fie prelucrate în exclusivitate de industria românească. Exploatarea materiilor prime să fie alocată în exclusivitate firmelor românești, iar exportul acestora să fie interzis. Chiar așa, de ce NU? Decidenții, cu adevărat inteligenți, ar trebui să regândească legislația referitoare la parteneriatele public-private pentru susținerea reindustrializării țării. În acest fel, s-ar crea locuri de muncă, iar ,,robinetul exporturilor masive de materii prime” ar fi închis definitiv. Profiturile ar rămâne în țară… Pentru investitorii străini ar trebui regândit și perfectat un nou sistem de impozitare menit să elimine anumite ,,anomalii”, care au creat niște privilegii grase în urma cărora au câștigat marile companii-mamă ce-și au sediile în anumite țări occidentale. Filialele lor, de pe la noi și din alte țări, se spune că ,,au lucrat în așa fel” încât prea puțin au plătit statului român pentru că și-au plantat ei utilajele unde funcționează cu costuri minime și ,,forță de muncă ieftină”. Puternicul Euroi a avut grijă ,,să ungă roțile” din România, astfel încât maximizarea profiturilor să fie conform planurilor scontate?

  Din acest haos politic stresant, agresiv și agasant, și-a făcut apariția o Moțiune de cenzură obiectivă, care încearcă să-i trezească la realitate pe ,,noii boieri” ai României cu trabucuri în mână și ,,hățurile conducerii” agățate după gât: ,,Prețurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a depășit 6 lei pe litru. Alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate. Firmele românești nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu și-au primit subvențiile. Nu se dau bani nici la stat, nici la privat…”. Se întreabă electoratul deja, când o să intre România, cât de cât, în starea ei de normalitate ? Când o să urmărim emisiuni în care se dezbat posibilele soluții necesare pentru rezolvarea marilor probleme ale românilor? La masa judecății televizate sunt supuse tot felul de personalități. „Amatorii” de analize stârnesc, cum se spune, o „furtună într-un pahar cu apă”, iar argumentele solide lipsesc, de multe ori, cu desăvârșire. În locul lor apar tot felul de speculații și povestioare slăbuțe, relatate din perspectiva incriminării unor personalități. În multe situații „povestea cu drobul de sare” o regăsim în emisiuni televizate de… „mai mare rușinea!”. Frați români dezbinați, asta-i România modernă Democratică promisă după ,,Involuția din 1989”?!

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img