More


  S-a dat startul platformei Laboro.ro

  - Advertisement -

  În cadrul conferinței de astăzi, 16 iunie 2021, care a avut loc la ora 11.00, domnul Csengeri Zsolt, președintele Asociației AGES și managerul proiectului HEY, împreună cu doamna Tóth Dalma, membru al Asociației Ötlet a Vidékért (comuna Ópályi), în calitate de partener de proiect din partea Ungariei, au prezentat platforma cu structura și caracteristicile ei, cu avantajele utilizării acesteia atât pentru tineri, cât și pentru angajatori.

  Asociația AGES a lansat zilele trecute platforma www.laboro.ro, element important al proiectului HEY, despre care s-a vorbit în cadrul conferinței de presă din luna mai, precum și în filmulețele postate săptămânile trecute pe rețelele de socializare.
  „Am lansat această platformă cu speranța de a avea utilitate mare atât pentru județul Satu Mare cât și pentru județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, din Ungaria” afirmă Varga Maria

  Tinerii din mediile defavorizate, ajutați să își gasească un loc de muncă

  Platforma creată de către Asociația AGES, are scopul de a oferi tinerilor, în special celor proveniți din medii sociale defavorizate, sprijin și cadru necesar pentru găsirea unui loc de muncă potrivit nevoilor, posibilităților și pregătirilor profesionale ale acestora. Portalul se adresează atât tinerilor din județul Satu Mare, cât și celor din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria).

  „Unul dintre obiectivele proiectului HEY este să oprească pe cât posibil, ruperea tinerilor proveniți din medii sociale defavorizate, de realitatea pieței forței de muncă, motiv pentru care printre activitățile noastre principale se numără și evenimentele sociale organizate pentru aceștia, oferindu-le posibilitatea de interacțiune, comunicare și colaborare.

  Complementar acestor evenimente, a fost inițiată crearea și lansarea platformei transfrontaliere a celor 2 județe implicate în proiect” afirmat doamna Erdélyi Ilona, președintele Asociației Ötlet a Vidékért, reprezentanta partenerului din Ungaria.

  „Uniunea Europeană sprijină intens încadrarea tinerilor pe piața forței de muncă. Tinerii fiind un grup țintă foarte important pentru Uniunea Europeană. Acest lucru fiind foarte important și datorită faptului că aria targhetată de acest proiect este o arie marginalizată deoarece ambele județe atât Satu Mare cât și Szabolcs-Szatmár-Bereg sunt situate la periferie, unde încadrarea forței de muncă este mai slabă. Printre activitățile principale se numără metoratul tinerilor, asigurarea obțierii permisului de categoria C și bineînțeles, îndrumarea lor pentru dezvoltarea personală. Considerăm munca noastră importantă datorită faptului că din păcate nici instituțiile publice nu asigură sprijinul necesar acestor tineri și din păcate nu dispun de resurse financiare suficiente petru a se încadra în piața forței de muncă și astfel munca noastră este un punct foarte important pentru acești tineri” mai adaugă Toth Dalma

  Președintele Asociației AGES, domnul Csengeri Zsolt, a prezentat cele mai importante aspecte care au fost urmărite în procesul de realizare a platformei. Printre acestea se numără și faptul că pe teritoriul Ungariei există un interes tot mai mare pentru ocuparea forței de muncă. Totodată, datorită orientărilor economice diferite în cele două județe din România și Ungaria, tinerii vor avea mai multe și mai diversificate oportunități să găsească un loc de muncă.

  „De mai bine de 10 ani lucrăm împreună cu membrii fondatori ai Asociației Ötlet a Vidékért, atât în organizarea diferitelor evenimente, cât și în proiectele transfrontaliere. Ideea platformei Laboro.ro s-a născut în urma unor discuții avute alături de acești oameni”, mărturisește domnul Csengeri Zsolt.

  Laboro oferă anual sprijin pentru mii de tineri

  Inițiatorii proiectului și a platformei consideră că anual, Laboro va putea oferi sprijin pentru mii de tineri în găsirea unui loc de muncă. De asemenea, ca o completare a platformei, anul acesta se va organiza și o bursă a locurilor de muncă, eveniment unde se va întâlni în mod efectiv oferta cu cererea existentă pe piața muncii.

  În cadrul proiectului, prin intermediul unor chestionare și teste, specialiștii din domeniu măsoară și testează abilitățile și competențele tinerilor, pe baza cărora oferă sprijin acestora în luarea deciziilor privind căutarea unui loc de muncă.

  „Platforma Laboro.ro preia o parte din munca specialiștilor noștri desfășurată în cadrul proiectului HEY, deoarece programul platformei automat va identifica corelațiile existente între interesele tinerilor cu vârsta coprinsă între 17 și 35 de ani și cerințele locurilor de muncă postate de angajatori, astfel încât cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar și cei care oferă locuri de muncă să-și găsească locul și omul potrivit”, mai povestește Csengeri Zsolt, managerul de proiect.

  Platforma propriu-zisă este bilingvă, vizând două județe transfrontaliere din România și Ungaria. Scopul acesteia este și acela de a stopa migrația tinerilor către piața forței de muncă din occident, prin oferirea posibilităților reale de accesare a unor locuri de muncă atractive, existente chiar la ei acasă. Pe lângă aceste posibilități, tinerii pot opta pentru sprijin și pregătire în obținerea locului de muncă ales.

  „Lansare platformei s-a focusat acum pe partea română, este funcțională în ambele zone, dar am lansat-o momentan aici, astfel locurile de muncă care se află momentan pe platformă sunt în general din Satu Mare” spune Csengeri Zsolt

  De ce este recomandată folosirea platformei Laboro.ro?

  Prin intermediul platformei: tinerii pot solicita sprijin personalizat, care le este oferit prin intermediul consilierilor profesionali;

  Toate serviciile oferite sunt gratuite, atât pentru tinerii care își caută loc de muncă, cât și pentru companiile care oferă locuri de muncă;

  Promovează doar locurile de muncă din județele Satu Mare (RO) și Szabolcs-Szatmar-Bereg (HU);

  Angajatorii au opțiuni și oportunități de a face preselecții în rândul candidaților;

  Puteți accesa cele mai noi și relevante informații de pe piața forței de muncă din județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmar-Bereg;

  Tinerii beneficiază de sprijin și au acces la suport de materiale utile pentru obținerea unui loc de muncă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img