More


  FOTO.Parteneriate fără frontiere. Ruta tematică a castelelor SMAR.T.OURISM

  - Advertisement -

  Astăzi, de la ora 10 a avut loc conferința de deschidere a proiectului “Ruta tematică a castelelor, SMAR.T TOURISM”,care dezvoltă un parteneriat între România,Ukraina, Ungaria și Slovacia. Proiectul are ca termen de finalizare și implemantare anul 2023.

  Au participat domnul Pataki Csaba, președinte Consiliului Județean Satu Mare, Andriy Sheketa, prim Vicepreședinte al Consiliului Regiunii Zakarpatya,Nicoleta Lașan manager A.D.I județul Satu Mare,Mykhailo Dankanych, director ADR Transcarpthia și Moskalyuk L.D, șef al Departamentului Dezvoltare Teritorială, Investiții și Turism-Consiliul Comunei Onokivsk și alte personalităși din domeniu.

  Conferința a fost deschisă de Nicoleta Lașan, , Mykhailo Dankanych,  Moskalyuk L.D, șef al Departamentului Dezvoltare Teritorială, Investiții și Turism-Consiliul Comunei Onokivsk.

  În partea a doua a conferinței a lua cuvântul domnul Felician Pop-Director adjuct al Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare care a prezentat atât valoarea turistică și istorică din județul Satu Mare cât și patrimoniul Ukrainei.

  ” Turiștii români ar putea să viziteze cetățile din Ukraina la prețuri convenabile. O bună parte merg în țări îndepărtate să viziteze, dar oare știu ce se află dincolo de munți? Mă înteresează cultura ukrainiană și ori de câte ori vorbesc cu cineva de acolo, îl întreb când pot să vizitez țara? Turiștii care merg în Ukraina au un deja vu și pot observa că și acolo sunt ca acasă. Avem multe elemente culturale și istorice în comun. Dacă reușim să-i contaminăm pe turiști cu pasiunea noastră, vom reuși să oferim mult mai mult decât niște simple servicii”, declară Felician Pop.

  “Pandemia ne-a învățat că lucrurile frumoase sunt mai aproape decât credem. Am dezvoltat o serie de trasee pentru turiști în zona Transcarpathia. Noi credem cu mare seriozitate că este un domeniu în care se pot dezvolta lucruri extraordinare. Partenerii noștri dezvoltă 13 tururi de weekend. Este de datoria noastră să nu se piardă aceste tradiții. Când pandemia ne va permite, vom implementa aceste tururi, astfel că turiștii să poată petrece 4 zile , în patru țări și să aibă ce vedea. Să nu lăsăm lipsa de informație să alunge turiștii dintr-o zonă asa de frumoasă”, declară Daniela Culic, director Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare.

  Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creșterea potențialului turismului transfrontalier în regiunile Satu Mare și Zakarpattya prin dezvoltarea unei rute tematice a castelelor care promovează moștenirea culturală și istorică.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img