More


  RAZII. 185 de sătmăreni care nu au respectat noile măsuri impuse de Guvern au fost sancționati

  - Advertisement -

  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și de informare a operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

  Polițiștii au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

  La data de 26 septembrie au fost verificate 1 672 persoane aflate în carantină și 1928 de persoane aflate în izolare.

  Au fost controlate 40 de societăți comerciale și 155 de mijloace de transport persoane.
  Au fost controlate 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 155 de mijloace de transport persoane.

  Echipele de control au depistat și sancționat 185 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

  Reamintim cetățenilor că având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 vă comunicăm că, Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

  Aceste modificări se aplică în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

  Se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

  Poliția nu dorește sancționarea cetățenilor, ci dorește ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

  Va fi prezentă, permanent la datorie şi va aplica legea în litera și spiritul ei!

  Totodată, solicită tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img