More


  “Spectacolul” ridicol al războaielor politice

  - Advertisement -

  Asistăm în aceste zile democratice atipice la un „spectacol” public ridicol al războaielor politice. Moțiunea a devenit ,,mama răniților”. Unii se afișează ,,cu jalba-n proțap” pe la porțile Occidentului pentru că nu știu ,,să-și spele rufele în familie”. Analizele teoretice „croşetate” pe baza unor idei orgolioase sau informaţii nefondate sunt la „ordinea zilei”. La masa rotundă a „disecţiei” logoreice sunt aduse în discuţie foarte multe idei anemice, luate dintr-un anumit context, care devin rodul unor raţionamente prin analogie. Se vorbeşte mult, fiecare îşi ,,dă cu părerea”, iar concluziile emise de „analiştii” neavizaţi sunt transformate din incertitudini în „adevărate” certitudini. Multe din afirmaţiile „cusute cu aţă albă” sunt reconsiderate a doua zi pentru că ele n-au fost argumentate riguros cu documente sau declaraţii credibile. Se-ntâmplă ceva de genul: „râde ruptu’ de cârpit!”.
  ,,Frecușurile” dintre reprezentanții ,,bisericuțelor politice” se transformă în cuvinte înțelepte, rostite de Lideri care invită ,,berbecii”, înfierbântați de ură, la dialog, conciliere și …, pace, pace între două dobitoace”…Este de-a dreptul umilitor să cauți pacea pe la străinii de pe alte meleaguri numai pentru că negocierile inteligente sunt alungate de niște decizii inflexibile. Parcă suntem la grădiniță pe vremea când copiii se organizau în tot felul de ,,găști” contaminate de mintea ,,cruduță” a Copilăriei. Iată ce efecte dramatice domină România în urma dezbinărilor clasei politice! Câți români au început să sufere și vor suferi și în perioada următoare pentru nesăbuințele și lipsa de responsabilitate ale unor decidenți lipsiți de harul înțelepciunii Anticipației? Ei ne oferă zilnic ,,Circ și pâine” la prețuri zdrobitoare. ,,Puterea de plată și cumpărare” schiaună ca un câine, înfometat pe timp de iarnă, pe ulițele patriei.
  Această ,,poluare” cu certuri monstruoase deocheate, „aruncate ca din praştie” asupra norodului, are menirea de a discredita anumite personalităţi ale României. Pe la unele sindrofii se vorbește de tot felul de trădători, care trăiesc printre noi precum ciulinii prin Bărăgan. Dacă aseară acuzațiile au fost aruncate ca nişte „suliţi” otrăvitoare asupra unei personalităţi marcante, cu scopul de a-i distruge imaginea publică, în orele dimineţii aceasta este „reabilitată” ca prin farmec. ,,Decidenții” fără putere de a decide, câștigători în alegeri, au devenit dintr-o dată extrem de valoroși. Au început negocierile cu ei, ,,mai pe față, mai pe dos”… Asta înseamnă pe la noi ,,Maturitatea politică”? Credibilitatea acestor discuţii speculative „elevate” se situează la nivelul unor bârfe demne de nişte babe de la ţară.
  Unii cred că mai „este valabilă” în zilele noastre celebra replică a lui Lăpuşneanu: „Proşti, proşti, dar mulţi…” în sensul că poţi să acuzi cu tot felul de minciuni, în mod speculativ, pe cine „vrea muşchii tăi”. Această expresie este anacronică, deoarece inteligenţa nativă a celor din popor judecă toate „gogoşile” emise în spaţiul public de nişte „papagali” aserviţi. Românii „fac haz de necaz” de informațiile trunchiate emise de unele „personaje” politice îndoielnice susținute pe baricadele vitale ale țării. Se cunosc multe adevăruri, nervii sunt încordați, dar soluțiile concrete întârzie să fie aplicate militărește.
  Un alt scop al informațiilor derutante, alunecoase, este acela de a deruta viitorul electorat. Din ce în ce mai mult „se adânceşte prăpastia” dintre problemele ţării şi nevoile oamenilor, „săpată” parcă de o ,,Putere nevăzută”, care vehiculează în spațiul românesc tot felul de noi ,,alianțe politice.” Doamne, ce ,,scenarii macabre” ne mai așteaptă în viitor? Distragerea atenţiei poporului este premeditată în mod dramatic, iar dezamăgirea şi lehamitea creează psihoze artificiale. De ce să ducă poporul pe umeri metehnele, prostia şi jocurile de culise ale unor „măscărici”, care au ajuns în vârful piramidei războaielor fratricide? De ce să fie contaminaţi tinerii noştri cu astfel de discuţii contradictorii, care mai de care mai deocheate, pigmentate cu limbaje „împrumutate” din mahalalele Bucureştilor?
  Bun, schimbăm, schimbăm, dar ce punem în loc? Vorba cuiva, degeaba schimbi ,,marioneta”, dacă în locul ei pui alta! Pe bune, parcă am fi la ,,teatrul de păpuși” din satul ,,Cucuieții din Deal.” Unii vor să trateze în mod radical efectele, nu cauzele ,,îmbolnăvirii” Politicii românești. Mergem, dacă o fi cazul, la alegeri anticipate, dar care se preconizează a fi efectul final…? Dacă Minoritatea se va coaliza mai abitir după aflarea rezultatelor ? Oare nu ar fi mai bine dacă liderii politici serioși din România ar milita pentru o nouă unitate, în diversitate, a Clasei Politice din România? La masa tratativelor și negocierilor politice ar trebui luate în discuție ideile cele mai eficiente, fără ,,culoare politică”, pentru stăvilirea efectelor negative ale ,,Uraganului” prețurilor, care a început să amenințe înspăimântător viața românilor…Unde ești, Domnitorule Vlad Țepeș?  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img