More


  Unul dintre cele mai spectaculoase ansambluri imobiliare din Cluj este proiectul revoluţionar al unui sătmărean

  - Advertisement -

  Un design unic, tehnologii moderne, materiale inspirate din natură, spații verzi și eficiență energetică. Așa am putea caracteriza în câteva cuvine ansamblul imobiliar Wings, un proiect cu totul inedit care a fost inagurat la Cluj-Napoca și care este viziunea sătmăreanul Bob Dorin pentru a schimba fața orașelor în care trăim.

  Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondială și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari.

  “Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

  Dacă întoarcem clepsidra în anul 2016, când s-a conturat proiectul, povestea Wings începe ca orice poveste frumoasă de la o idee vizionară, aceea de a edifica o clădire cum nu s-a mai văzut! Sursa de inspirație a fost ideea magică a zborului, rezultatul fiind un proiect care beneficiază de o arhitectură biomimetică, unică și îndrazneață. Aripile simbolizează libertatea și transcendența, iar noblețea conceptului a impus alegerea celor mai progresiste tehnologii de construcție – green homes, sustenabil și smart – de la faza de proiectare și execuție până la faza de utilizare în vederea minimizării impactului asupra mediului.

  Pe lângă vederea panoramică spre oraș și pădurea Făget, cele 228 de apartamente care compun ansamblul Wings se află într-o relație puternică cu exteriorul rezidenții beneficiind de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.

  Existența unei grădini care deservește ansamblul Wings este esențială pentru dezvoltarea unei comunități veritabile. Rezidenții își vor putea petrece timpul liber în spații de socializare exterioare: în zona de relaxare din grădina comună, în amfiteatru, la locul de joacă pentru copii sau la iazul cu pești.

  Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ca și premieră absolută, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

  ”Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea autorităților locale, finanțatorilor, colaboratorilor externi și interni cărora le mulțumesc,” a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

  Preţul mediu este de 1.800 – 2.000 de euro pe metru pătrat semifinisat, fără TVA, au susţinut reprezentanţii dezvoltatorului. Un apartament cu o cameră, de 40 de metri pătraţi, începe la circa 80.000 de euro şi un un penthouse pe două niveluri, de 150 de metri pătraţi, care are şi terasă pe acoperiş, unde poate fi amenajată grădină sau instalată o piscină, costă în jur de 300.000 de euro. Pentru finisare şi mobilare de nivel mediu se mai adaugă circa 500 de euro pe metru pătrat. Astfel, un penthouse finisat şi mobilat de 150 de metri pătraţi ar junge în jurul sumei de 400.000 de euro. Există apartamente de o cameră, două şi trei camere. Apartamentele s-au vândut în proporţie de 90%, majoritatea semifinisate, arată dezvoltatorul.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img