More


  Mani Gyenes impresionat de succesul marelui Loeb! Francezul, de pe podiumul de la Dakar , câștigător la WRC- Monte Carlo!

  - Advertisement -

  ”Sebastien Loeb – impresionant!!! Acum o săptămână termina pe posium la Dakar 2022- locul 2 iar acum câștigă Rallye Monte-Carlo #WRC!” a scris Mani Gyenes pe pagina sa de facebook imediat după succesul istoric al francezului Sebastian Loeb la Monte Carlo.

  Postarea e însoțită și de o fotografie pe care cei doi piloți au făcut o în bivuac ul Dakarului din acest an.

  Sebastien Loeb a câștigat prima etapă a sezonului de raliuri WRC, în prima cursă a anului, la Monte Carlo. O pană în penultima specială l-a costat pe rivalul Sebastien Ogier poziția de lider. La 47 de ani, Loeb a devinit cel mai vârstnic câștigător de etapă în WRC.

  Francezul Sebastien Loeb a câștigat duminică Raliul Monte Carlo, care a deschis sezonul campionatului mondial de raliuri, WRC, devenind, la 47 de ani, cel mai vârstnic pilot care a câștigat o etapă a campionatului mondial.

  Septuplul campion mondial, care a pilotat pentru M-Sport Ford în primul său raliu din 2020, după ce s-a retras din competițiile cu normă întreagă în 2012, a obținut a opta victorie din carieră la Monte Carlo, un record, după un final dramatic pentru rivalul Sebastien Ogier.

  Compatriotul Ogier, de opt ori campion mondial, care a câștigat și el Monte Carlo de opt ori și care concurează acum cu jumătate de normă pentru Toyota, a suferit o pană la pneul stânga față al mașinii sale în penultima specială, când conducea cu aproape jumătate de minut.

  Loeb și-a păstrat avantajul în ultima etapă și a câștigat primul raliu din noua eră hibridă a sportului cu un avans de 10,5 secunde, în condițiile în care Ogier a primit o penalizare de 10 secunde pentru un start furat.

  „Mă simt foarte fericit. Nu mă așteptam la atât de mult când am venit aici, dar a fost o luptă grozavă”, a declarat Loeb, citat de Reuters.

  Noul copilot a lui Loeb, Isabelle Galmiche, a devenit prima femeie care a urcat pe prima treaptă a podiumului unui campionat mondial de raliuri, de la italianca Fabrizia Pons, partenera lui Piero Liatti, la Monte Carlo, în 1997.

  Victoria de duminică a fost cea de-a 80-a pentru Loeb în campionatul mondial și prima după cea din Spania, în 2018, când pilota pentru Citroen.

  Francezul a terminat, de asemenea, pe locul al doilea în Raliul Dakar din Arabia Saudită, în această lună.

  Următoarea etapă a campionatului va avea loc în Suedia, în perioada 24-27 februarie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img